MSI Afterburner ile overclock yapma

RetroHead

Decapat
MSI Afterburner kullanırken nasıl OC yapabilirim? Dikkat etmem gereken şeyler nelerdir? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Gayet kolay bir kullanımı var. Ana ekrandaki Core Clock ve Memory Clock değerlerini kademeli olarak arttırın. Örneğin Core Clock +20 MHz veriyorsanız Memory değerine +10 verip ilerleyin.

Furmark ile anlık OC değerlerini test edebilirsiniz. Özel fan profili oluşturarak yapmanızı öneririm, sıcaklık bir miktar artacaktır.

Yukarıdakilere ek stabil olmazsa, çökme vs. sorun olursa power limiti arttırmak işe yarayabilir. Aynı şekilde voltaj arttırmak da çıkabileceğin maks. frekansı arttırır ama voltajı kurcalamanı önermem uzun süre kullanım için. Ama tek seferlik, ne kadar yolu var diye görmek için denersen voltaj verebilirsin. Ben RX 570'i voltajsız 1410 MHz'ye, voltajla 1483 MHz'ye çıkarabilmistim. Tabi elimdeki kart Pulse ITX yerine Nitro+ modeli olsaydı 1500 bile görürdüm belki. Ama küçük enişteden memnunum, şaşırtıcı derecede iyi soğuttu 1480 MHz'de bile tek fanla.

Aman aman bir FPS farkı beklemeyn voltaj kullanmayın Yeter powerlimit le beraber frekans yüksektir çok değil 15 20 sayılar la

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…