MSI Afterburner temp limit ayarlanmalı mı?

Entager

Hectopat
Dün Afterburner'ı kurcalarken temp limit gözüme çarptı. Ben de zaten havaların ısınmasından dolayı ekran kartının yük altındaki sıcaklığından hoşnut değildim (75-80 derece). Bu nedenler temp. limit'i 75 dereceye çektim ve işe yaradı. Merak ettiğim konu ise yaptığım bu ayarlamanın GPU'ya zarara verip vermeyeceği.

Desktop Screenshot 2020.05.19 - 12.12.40.95.png

boşta 75 80 derece mi ?
Yük altında diyor lütfen tam okuyup cevap verelim.75-80 derece tam yük altında problem arz etmemektedir sıcaklık 87 üzerine çıktığı vakit önlem alma vaktidir.Temp limit ayarlamanızı önermem limite göre clock hızı değiştiğinden hem sizi yanıltabilir hemde performans düşüşü yaşatır.Bilgisayar normal dışı ısı veriyor ise termal macun değişimi üzerine soğutucu takviyesi yapabilirsiniz.

Yük altında diyor lütfen tam okuyup cevap verelim.75-80 derece tam yük altında problem arz etmemektedir sıcaklık 87 üzerine çıktığı vakit önlem alma vaktidir.Temp limit ayarlamanızı önermem limite göre clock hızı değiştiğinden hem sizi yanıltabilir hemde performans düşüşü yaşatır.Bilgisayar normal dışı ısı veriyor ise termal macun değişimi üzerine soğutucu takviyesi yapabilirsiniz.
kusura bakmayın haklısın tam okumamışım

Ben performansta çok bir düşüş yaşamadım. Cs:go gibi hafif oyunlarda bile 70 dereceyi görüyor, sıcaklığı düşürmek için sadece bunu yapabilirim. Bu şekilde kullansam ekran kartına zarar vermez yada ömrünü kısaltmaz değil mi?

Ben performansta çok bir düşüş yaşamadım. Cs:go gibi hafif oyunlarda bile 70 dereceyi görüyor, sıcaklığı düşürmek için sadece bunu yapabilirim. Bu şekilde kullansam ekran kartına zarar vermez yada ömrünü kısaltmaz değil mi?
O şekilde kullanmanın bir zararını gördün mü? Deneyimlerini yazar mısın? Ben de aynı sorunun cevabını arıyorum.

O şekilde kullanmanın bir zararını gördün mü? Deneyimlerini yazar mısın? Ben de aynı sorunun cevabını arıyorum.
Hiçbir zararını görmedim, sadece uzun süre oyun oynadığım zaman eğer koyduğum sınırlamaya yaklaşırsam (75 derece yapmıştım) ufak bir fps düşüşü yaşıyordum ama bilgisayarıma zarar verme durumu olmadı.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı