MSI Afterburner temp limit düşürmek zararlı mı?

EVANESCENCE

Centipat
Daha fazla  
Meslek
Sabahtan akşama kadar Metal ve rock dinlemek
Merhaba arkadaşlar, bugün MSI Afterburner'ı kurcalıyordum, sonra düşündüm. "Ben bu Temp limiti şimdiye kadar hiç ellemedim, bir bakayım" dedim. Temp limit 83 dereceye ayarlıydı, ben 65 dereceye düşürdüm. Sonra hemen Doom Eternal'a girmeye başladım. Gerçekten de en fazla 65 derece görmeye başladı kart en fazla. Ve şaşırtıcı bir şekilde sadece 10 FPS falan düştü. Çok da ciddi performans düşüşleri yaşamadım. Cidden çok şaşırdım, ben şimdiye kadar niye bunu hiç kullanmadım dedim. Bu değerler acaba MSI Afterburner'ın gösterdiği yanlış değer mi yoksa gerçekten 10 FPS düşmesiyle kart 65 derecelere mi düştü? Ve ayrıca bunun bir zararı var mıdır?

Zararlı olmaz ama performansdan ödün veriyorsunuz bunu yaparak. Kart kendini o sıcaklıkta sabit tutmak için frekans düşürüyor.

Zararlı olmaz ama performansdan ödün veriyorsunuz bunu yaparak. Kart kendini o sıcaklıkta sabit tutmak için frekans düşürüyor.
10-15 FPS daha düşük olsun ama kart daha uzun ömürlü olsun. Bence bu şekilde çok daha mantıklı, sevdim bu ayarı

10-15 FPS daha düşük olsun ama kart daha uzun ömürlü olsun. Bence bu şekilde çok daha mantıklı, sevdim bu ayarı
Açıkçası yaptığınız pek mantıklı değil, kartınızı kontrol edin sıcaklıklar ne kadar yükseliyor ayarı ona göre yapın. Parasını verip aldığınız ürünü tam performansta kullanmamanız anlamsız. 75-80 derecelerde çalışan kart erken bozulur diye bir durum söz konusu değil kesinlikle. Temp limit zaten sıkıntı çıkmaması için belirli bir düzeye ayarlanmış şekilde geliyor.

Son düzenleme:
Default kalması taraftarıyım. Adamlar ona göre yapmış sıcak çalışıyor diye bozulacak değil. 83 dereceye çıkmaz zaten.

Hemen RDR2 açıp kontrol edeyim hocam, bir saniye.

@NorinRadd 1890'lardan 1860'lara düşüyor hocam frekans değeri.

O zaman zaten erkan kartın 80 dereceyi geçiyordur default ayarlar 80 derece olduğundan geçmiyor. Bence 80 Derece'de kalsın yoksa FPS kaybın çok olur. 80 derece sıkıntı yaratmaz.

O zaman zaten erkan kartın 80 dereceyi geçiyordur default ayarlar 80 derece olduğundan geçmiyor. Bence 80 Derece'de kalsın yoksa FPS kaybın çok olur. 80 derece sıkıntı yaratmaz.
Ya aslında biraz da yaz ayındayız diye öyle. 2-3 ay önce, en fazla 76 derece görüyordu. O zaman dediğiniz gibi öyle bırakıyorum, çok ciddi ömür kısalmaları yaşanmaz değil mi? Çünkü ben gün içinde çok fazla kullanıyorum kartı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…