MSI Afterburner ve NVIDIA uygulaması ile fan hızı ayarlanmıyor

MaeBae

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, başlıkta dediğim gibi ekran kartımın fan hızını ayarlayamıyorum. MSI Afterburner ve NVIDIA uygulamasından denedim, asla değişmiyor. Termal macununu yeniledim, fan hızı %100'e çıkıyordu. Afterburner'dan fan ayarını artırdım denerken ve asla hızını düşürmedim, %100'de takılı kaldı. Yardımcı olabilecek varsa çok memnun olurum.

Sıcaklıklar ne durumda, ayrıca marka model. Termal macun değişimi yapılmış ve heatsink teması tam değilse sorun olabilir. PC resetleyin ya da güvenli modda başlatın sorun varsa yazınız.

Sıcaklıklar gayet normal, 35 derecede boştayken. Ama herhangi bir oyuna girip çıktığımda fanlar %100'e cıkıyor ve sıcaklık düşse bile fan hızını asla düsürmüyor. Manuel olarak degistirmeyi denesem bile düsüremiyorum. 2 kez pc yi resetledim hala aynı.

Gigabyte control centerdan yapmayı denediniz mi ?

Denedim, bir önceki güncellemeyi kurdum. Yine aynı sorun. Yükseltebiliyorum fan hızını veya oyuna vs. girdigimde yükseltiyor kendisi fakat sıcaklık düşsün veya düşmesin aynı hızda calısmaya devam ediyor asla değiştiremiyorum. NVIDIA, Afterburner ve Gigabyte'ın uygulamalarında fan hızını 0 olarak gösteriyor ama var gücüyle dönüyor fanlar.

Hani macunu değişirken bir şeyi yanlışmı yaptım da böyle oldu anlamıyorum sorun neden kaynaklı nasıl çözerim vs.

Son düzenleme:

Fan hızını kontrol eden devrede (fan controller) bir arıza olabilir veya fanın RPM sensörü düzgün çalışmıyor olabilir. Ya da BIOS hataları(resmi sitesinden bulabiliyorsan bak derim), fan kablosu hatası vs. umarım bu tarz hatalar değildir.

Evet yazmıştım en üstte.

Sen macun değiştirirken fan kablosunu yanlış bağlama, soğutucuyu tam oturtmama, ya da fan güç kaynağı konnektörünü gevşek bırakma ihtimalin var. Fan kontrol devresi de kart üzerinde arıza vermiş olabilir. Bunları gözden geçir, kısa devre rıskını azalmak adına eldiven ya da anti statik bileklik veya eldıven tak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…