MSI Afterburner Voltaj Arttırma

whoisfirat

Megapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Hepinize selamlar öncelikle. Yaklaşık 1 saat önce bilgisayarda GTA 5 açtım ve yarım saat kadar oynadım. Sonra garaja girdim, oyunu açık bırakıp mutfağa gittim. Yarım saat sonra geri döndüğümde ekran siyahtı. Bilgisayarı kapatıp açtım ve Radeon'dan bir bildirim geldi. Bildirimde "WattMan ayarları geri yüklendi." vs. yazıyordu. Sorum bu değil, İnternet'te araştırdım ve bunun çözümünü voltaj artırarak çözülebildiği hakkında birkaç yazı gördüm. Aşağıda MSI Afterburner ekran kesintisi koydum. Hiçbir şey ellemedim, OC yapmak istemiyorum zaten. Normal haliyle kullanmak istiyorum sadece voltaj artırmak istiyorum. PSU Aerocool KCAS 600W +80 Plus. PSU sorun olmaz yani. Yardımlarınızı bekliyorum. :)

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    133 KB · Görüntüleme: 413
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar. Evet voltaj arttırmanın bir çözüm olduğunu bende görmüştüm fakat bu hatanın net bir çözümü yok ve bende bu hatadan çok çektim. Öncelikle size tavsiyem DDU programı ile şuan kullandığınız sürümü kaldırıp 20.4.2 ve 20.2.2 sürümlerini deneyin. Yine hata alırsanız voltaj arttırmayı deneyebilirsiniz. Mantıken voltaj ayarını açıp kademeli şekilde arttırıp test edebilirsiniz.

Merhabalar. Evet voltaj arttırmanın bir çözüm olduğunu bende görmüştüm fakat bu hatanın net bir çözümü yok ve bende bu hatadan çok çektim. Öncelikle size tavsiyem DDU programı ile şuan kullandığınız sürümü kaldırıp 20.4.2 ve 20.2.2 sürümlerini deneyin. Yine hata alırsanız voltaj arttırmayı deneyebilirsiniz. Mantıken voltaj ayarını açıp kademeli şekilde arttırıp test edebilirsiniz.
Peki bunlardan hangisi voltaj arttırma ve arttırırsam anakarta vs. zararı olmaz dimi veya ekran kartına?

Peki bunlardan hangisi voltaj arttırma ve arttırırsam anakarta vs. zararı olmaz dimi veya ekran kartına?
En üstte core voltage yazıyor orası voltaj ayarı. MSI Afterburner programının ayarlarından orası açılıyordu. Yaptığınız ayara bağlı. Absürt değerler yapıp bilmediğiniz ayarlar yaparsanız belki zarar verebilirsiniz iyi araştırın derim. Ama isterseniz ilk başta benim dediğim yöntemi deneyin. Çünkü bende bu hatadan çok çektim. Siyah ekran ve Wattman hatası ile çok uğraştım. 20.2.2 sürüm kullanırken kartın Frekans Mhz değerini 120 değer düşürüp güç limitini -10 yapınca bu sorunlar çözülmüştü. Şuan 20.4.2 sürüm kullanıyorum. Frekans Mhz değerini 90 değer düşürüp, güç limiti -5 ve undervolt işlemi uyguladım ve bu hataları almadım. Ayrıca ben bu ayarları Radeon programı üzerinden yaptım.

En üstte core voltage yazıyor orası voltaj ayarı. MSI Afterburner programının ayarlarından orası açılıyordu. Yaptığınız ayara bağlı. Absürt değerler yapıp bilmediğiniz ayarlar yaparsanız belki zarar verebilirsiniz iyi araştırın derim. Ama isterseniz ilk başta benim dediğim yöntemi deneyin. Çünkü bende bu hatadan çok çektim. Siyah ekran ve Wattman hatası ile çok uğraştım. 20.2.2 sürüm kullanırken kartın Frekans Mhz değerini 120 değer düşürüp güç limitini -10 yapınca bu sorunlar çözülmüştü. Şuan 20.4.2 sürüm kullanıyorum. Frekans Mhz değerini 90 değer düşürüp, güç limiti -5 ve undervolt işlemi uyguladım ve bu hataları almadım. Ayrıca ben bu ayarları Radeon programı üzerinden yaptım.
Ben hiç almamıştım böyle bir hata. İlk kez aldım. Dediğinizi yapıp bakacağım. Teşekkür ederim..

Ben hiç almamıştım böyle bir hata. İlk kez aldım. Dediğinizi yapıp bakacağım. Teşekkür ederim..
Rica ederim. İlk başta sadece DDU programı ile şuan kullandığınız sürümü kaldırıp 20.4.2 kurun deneyin. Eğer tekrar bu hata ile karşılaşırsanız konuya yazarsınız ben konuyu takipteyim. Aslında konu başlığı Wattman hatası şeklinde olsaydı daha iyi olurmuş.

Rica ederim. İlk başta sadece DDU programı ile şuan kullandığınız sürümü kaldırıp 20.4.2 kurun deneyin. Eğer tekrar bu hata ile karşılaşırsanız konuya yazarsınız ben konuyu takipteyim. Aslında konu başlığı Wattman hatası şeklinde olsaydı daha iyi olurmuş.
Burada ne yapmam gerek? Yani dediniz ya, "Ayrıca ben bu ayarları Radeon programı üzerinden yaptım.". Neyi düşürmem gerek?

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    32,7 KB · Görüntüleme: 290
Burada ne yapmam gerek? Yani dediniz ya, "Ayrıca ben bu ayarları Radeon programı üzerinden yaptım.". Neyi düşürmem gerek?
Öncelikle Radeon programından ayar yapacaksanız görsele eklediğim Windows ayarlarından hızlı başlatmayı aç (önerilen) kısmındaki tik işaretini kaldırıp kapatın yoksa Radeon ayarları sıfırlanıyor. Daha iyi anlatmak için görsele kendi Radeon ayarlarımı yükledim fakat siz benim ayarlarımı tam olarak yapmayacaksanız. Frekans Mhz kısmının son iki değerini 120 değer düşürüp, güç limitini -10 yapınca 20.2.2 sürümünde bu sorunu çözdüğümü belirtmiştim. Şuan 20.4.2 sürümünü kullanıyorum. Ve görseldeki ayarları son iki Frekans Mhz değerini 90 değer düşürüp, güç limiti -5 ve voltaj değerlerini düşürdüm yani undervolt işlemi uyguladım. Bu dediğim değerler benim kart için geçerli olup, siz deneme yanılma yöntemi ile kendi kartınız için çalışan stabil bir ayar bulabilirsiniz.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı 3 (1).PNG
    Ekran Alıntısı 3 (1).PNG
    20,3 KB · Görüntüleme: 206
  • 3.PNG
    3.PNG
    66,8 KB · Görüntüleme: 130
  • 2.PNG
    2.PNG
    66,7 KB · Görüntüleme: 204
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı