MSI Afterburner'da Fan Hızı Yüzdesi Kaç Olmalı?

KraToR

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar benim bilgisayarımda AMD işlemci ve ekran kartı olunca haliyle ısınma oluyor. Ben de MSİ Afterburner indirdim, güncel oyunlardan 2 tanesini örnek vereyim. H1Z1 ve ARMA 3. Bu 2 oyunda fan hızlarını MSİ Afterburner da %70'e çekince oyun esnasında ısı en fazla 70 dereceye çıkıyor. Ben bu fanları % kaça kadar çıkartabilirim? Hangisi sağlıklı olur? Bunu sormak istedim, bilgisayarımın özellikleri altta.

• Ekran kartı: R9 270X 2 GB 256bit
  • RAM: 8 GB HyperX 1600 MHz
  • İşlemci: AMD FX X6300
  • Anakart: MSİ G43
  • Kasa: XİGMATEK Asgard 382 Pure Black Edition 500W MidT ATX kasa
  • Power Supply: Power Supply ben kasanın kendi içindeki Power Supplysini kullanıyorum, 500W.
Benim şimdi bu sistemde MSİ Afterburner'daki Fan Speed ayarını % kaç yapmam lazım? Hangi ayar sağlıklı olur? Antalya'da yaşayan biri olduğum için sıkıntı oluyor. :D Mesela bir yarım saat önce H1Z1 oynadım, oyuna girdikten 15 dk sonra kasanın yan tarafına tam işlemcinin arkasının geldiği noktaya elimi koyduğumda elimi yakıyordu. Bir de fiyatı uygun bir soğutma önerirseniz memnun olurum. Şimdiden teşekkürler, kolay gelsin. ^^

Son düzenleyen: Moderatör:
Otomatik ayarda bırakmak en mantıklısı. Oyundayken kontrol edersin, sıkıntı yoksa otomatik ayarda kalabilir.
Manuel olarak kullanmak istiyorsan ve sesten rahatsız olmuyorsan kendine göre bir değer belirlemen gerek.
Kasa içine de yoksa bir egzoz fan takmakta fayda var.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı