MSI Alpha 15 A3DC-244XTR vs MSI GL65 9SC-041XTR vs Monster Abra A5 v15.5

Eness000

Hectopat
Daha fazla  
Alttaki 3 model arasında kararsız kaldım ve genellikle oyun oynamak için kullanacağım.

Bende MSI Alpha 15 A3DC var ama ekran kartı 1650'den yüzde 14 daha düşük ben indirimdeyken aldığım için aldığım fiyata düzgün bir ekran kartlı model bilgisayar yoktu o yüzden aldım. Soğutma olarak iki bilgisayardan daha iyi bunu garanti edebilirim ama eğer çok yoğun oyun oynayacaksan GL65 veya Monster al ( her ne kadar monster önermesem de)
Alttaki 3 model arasında kararsız kaldım ve genellikle oyun oynamak için kullanacağım.

Yanlış anlama kendi cihazımdan çok memnunum özellikle sıcaklık değerinden. Eğer benim gibi çok yoğun oyun oynamayacaksan MSI Alpha 15 düşünebilirsin. Ekran kartı GTX 1050 Ti'den yüzde 15 performanslı ama GTX 1650'den ise yüzde 12 düşük onu aklında tutarak al yani. Şimdiden hayırlı olsun hangisini alacaksan.

Son düzenleme:
Bende MSI Alpha 15 A3DC var ama ekran kartı 1650'den yüzde 14 daha düşük ben indirimdeyken aldığım için aldığım fiyata düzgün bir ekran kartlı model bilgisayar yoktu o yüzden aldım. Soğutma olarak iki bilgisayardan daha iyi bunu garanti edebilirim ama eğer çok yoğun oyun oynayacaksan GL65 veya Monster al ( her ne kadar Monster önermesem de)

Yanlış anlama kendi cihazımdan çok memnunum özellikle sıcaklık değerinden. Eğer benim gibi çok yoğun oyun oynamayacaksan MSI Alpha 15 düşünebilirsin. Ekran kartı GTX 1050 Ti'den yüzde 15 performanslı ama GTX 1650'den ise yüzde 12 düşük onu aklında tutarak al yani. Şimdiden hayırlı olsun hangisini alacaksan.

Bende zaten çok oyun oynayan biri değilim (günde en fazla 2saat oynarım) benim 2 arkadaşım vardı ve ikisi de Ocak'ın sonunda birlikte Monster almışlardı bende almayı düşünüyordum ama hiç stokta bulamıyordum (iyikide bulamamışım)birinde hiç sıkıntı çıkmadı diğerinde ise 5ay sonra 3 tane ölü piksel çıktı teknik servise götürdü ve ekranını değiştirdiler ondan 3 hafta sonra ise hiçbir oyunu oynayamaz oldu tekrar gittiğinde ekran kartının yanmış olduğunu söylediler ve yapılacak hiçbir şey olmadığını kendisinin hor kullandığını söylediler bende şu an Monster'dan vazgeçtim.

Bende zaten çok oyun oynayan biri değilim (günde en fazla 2saat oynarım) benim 2 arkadaşım vardı ve ikisi de Ocak'ın sonunda birlikte Monster almışlardı bende almayı düşünüyordum ama hiç stokta bulamıyordum (iyikide bulamamışım)birinde hiç sıkıntı çıkmadı diğerinde ise 5ay sonra 3 tane ölü piksel çıktı teknik servise götürdü ve ekranını değiştirdiler ondan 3 hafta sonra ise hiçbir oyunu oynayamaz oldu tekrar gittiğinde ekran kartının yanmış olduğunu söylediler ve yapılacak hiçbir şey olmadığını kendisinin hor kullandığını söylediler bende şu an Monster'dan vazgeçtim.

Monster kumardır. Benim arkadaşım 4 yıldır kullanıyor ama servis çalışanlarıyla buluşup tavla oynayacak hale geldi yani o kadar. Kullanıyor ama çok ısınıyor ve klavye sorunları var Monster kalitesiz bir markadır o yüzden muadillerine göre ucuz. Eğer çok oyun oynayan birisi değilsen Alpha 15'de GL65'de işini fazlasıyla görecektir senin tercihin ama aynı fiyata, almışken 1650 ekran kartlısını almanı tavsiye ederim ben 6900 liraya almıştım eğer aynı fiyata GL65 olsaydı GL65 alırdım.

Şu an bana göre A3DC'nin kasa tipi daha hoşuma gidiyor ama işlemci ve ekran kartı GL65'den birazcık daha kötü gerçi bende sistemi çok zorlayacak oyunlar oynamiyacağım (PUBG, CS:GO vb. oyunlar oynarım)
Şunu merak ediyorum GL65 A3DC'den ne kadar daha fazla kullanma ömrü olur ya da siz bana hangisini önerirsiniz?
Yani açıkçası Monster alan neden herkes teknik servise gidiyor neden tamire ihtiyaç duyuyor zaten bir yerden okumuştum Monster zaten Çin’den işlemci hariç her şeyi en ucuza alıyor ve kasa tipi hep aynı tarzlarda.Bende 5 yıl önce 3000 TL civarında almıştım ve şuana kadar hiç sıkıntı görmedim hala işimi görüyor ama yeni bilgisayar almam gerektiğini düşündüm.

5yıl önce aldığım laptop.

Son düzenleme:
Şu an bana göre A3DC'nin kasa tipi daha hoşuma gidiyor ama işlemci ve ekran kartı GL65'den birazcık daha kötü gerçi bende sistemi çok zorlayacak oyunlar oynamiyacağım (PUBG, CS:GO vb. oyunlar oynarım)
Şunu merak ediyorum GL65 A3DC'den ne kadar daha fazla kullanma ömrü olur ya da siz bana hangisini önerirsiniz?

Dediğim gibi MSI Alpha 15 A3DC kullanıcısıyım ve çok memnunum işlemcisi GL65'den biraz düşük ama Adobe ve AutoCAD gibi uygulamalarda zorlanmıyor bilgisayar gayet akıcı ve Alpha 15 A3DC'nin şöyle bir avantajı var işlemcisi 7nm teknolojisiyle üretildiği için ısınma problemi diğer modellere kıyasla çok yok hatta size şöyle göstereyim.

IMG_20201011_162426.jpg

Şu an yumuşak bir zeminde cihaz şarjda ve fanlar 2700 RPM'de dönüyor ( şarja takılıyken sürekli döner) ve fan girişlerinin yüzde 80'i kapalı olmasına rağmen yani fan aslında hava almamasına rağmen 30 derece gösteriyor. Benim bir tanıdığım GL65 kullanıyor bilerek fanı kapatıyor boşta 60 derecede kullanıyor ben fanı kapatıyorum en fazla 47 dereceyi gördüm boştayken az güç tükettiği için bataryası da 4 saate yakın gidiyor kullanıma göre değişebilir tabii. Ben LoL oynadım ve en yüksek ayarda 140 150 FPS alabildim( takımlı fightlarda biraz düşüyor) onu da söyleyeyim ama iki cihazda sizi üzmez merak etmeyin.

Not: eğer çok yeni ve ağır oyunları oynuyorsanız gl65, benim gibi biraz eski kafalıysanız bu laptopu tavsiye ederim 👍
Yani açıkçası Monster alan neden herkes teknik servise gidiyor neden tamire ihtiyaç duyuyor zaten bir yerden okumuştum Monster zaten Çin’den işlemci hariç her şeyi en ucuza alıyor ve kasa tipi hep aynı tarzlarda. Bende 5 yıl önce 3000 TL civarında almıştım ve şuana kadar hiç sıkıntı görmedim hala işimi görüyor ama yeni bilgisayar almam gerektiğini düşündüm.

5yıl önce aldığım laptop.

Diğer sorunuza gelirsem Monster'in kalitesiz olmasının sebebi toplama bir laptop olması yani ekran kartı başka bir markadan kasa başka bir markadan RAM başka markanın ya da kalitesiz bir markanın fanları zaten söylemek istemiyorum 1 TL'ye falan alıyorlar galiba. Ama MSI öyle değil kasayı kendi üretiyor ekran kartı zaten kendisinin RAM'leri ise kaliteli bir marka fanları kendi üretiyor kapağı alüminyum kasayı metal yapıyor... Ondan dolayı MSI Monster kadar çok sıkıntı çıkarmıyor ama MSI'ın yetkili servisi kötü diyorlar orasını bilmiyorum yani kötü derken Monster kadar iyi değil diyorlar.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı