MSI Alpha 17 A4DEK-025XTR alınır mı?

Hocam benim anladığım, bunlar WHQL recommended driverlar arasından en stabil olanı alıp modifiye edip bize sunuyorlar.

Ben de öyle düşünüyorum. MSI'nin bize verdiği ile AMD'nin sitesindekinin de aynı olduğunu düşünmüyorum
 
Ben de öyle düşünüyorum. MSI'nin bize verdiği ile AMD'nin sitesindekinin de aynı olduğunu düşünmüyorum

Evet hocam bugün şöyle bir Radeon Softwareda göz gezdirdim, sürüm adı normal değil. Sürüm adının sonunda "-MSI" yazıyor, ayrıca yazılımda sürücü güncelleme gibi bazı şeyler yok. Kaldırılmış
Acikcasi ben en son cikan surumu denedim. Tavsiye edilenin bir ustundeki. Tavsiye edilmeyen yani. Bana stabil geldi şu anda.

Hocam diğer sürümlerde ekran gidip gelmesi yaşadım şahsen, ve bu performans artışından sonra MSI sürümlerini bırakmam sanırım. Umarım fsr güncellemesini içerecek Driver'ı geç modifiye etmez MSI.
 

O bende en başından beri yoktu, herhalde kendisinden çıkan driveri kurdum diye
Acikcasi ben en son cikan surumu denedim. Tavsiye edilenin bir ustundeki. Tavsiye edilmeyen yani. Bana stabil geldi şu anda.

Hocam yazdığım çözüm size yardımcı oldu mu? Diğer arkadaşlar da faydalansınlar eğer olduysa. İnşallah olmuşur.
 
Anladım hocam, dediğin gibi donanımsal olmasından kat kat daha iyidir. Benim dediğim ayarları yaptıktan sonra denedin mi? Sorun devam ediyor mu hala?

Ekran karardiktan sonra ekran geldiginde sorun yasamadim. Hz degisimindede sorun yok. Uykudan sonrada sorun yok. Bu ssferde su uyku ayarlarinda zaman ayarlarken basladi . Bir yer hallolup baska bir yerden firliyor.
 
Bu uyku sorununu mu hallediyor ? Ve son bugünkü msi güncellemeyle performans artışı yaşadınız mı ?
 
Bu uyku sorununu mu hallediyor? Ve son bugünkü MSI güncellemeyle performans artışı yaşadınız mı?

Uyku sorununu için kesin bir çözüm değil şu anlık. Güncelleme ile ben FPS artışı yaşadım Valorant'ta. Sadece Valorant'ta test edebildim. @Radeon RX 5500M hocam CS:GO ve ETS 2 oyununda FPS artışı olduğunu söyledi.
Ekran karardiktan sonra ekran geldiginde sorun yasamadim. Hz degisimindede sorun yok. Uykudan sonrada sorun yok. Bu ssferde su uyku ayarlarinda zaman ayarlarken basladi . Bir yer hallolup baska bir yerden firliyor.

Çok ilginç vallahi ya. Kısmen çözüldü diyebiliriz o zaman. Her zaman uyku ayarlarında zaman ayarlamayacağınız için çözüldü bile diyebiliriz
 
Hocam aslinda kafaya takilacak bir sorun değil gibi geldi bana. Uyku ve ekran karartma ayarlarini kapali kullanirken sorun yaşamadım. Monitöru kapatip uykuya gecip açınca da sorun yasamiyorum. Beklemeye dayali uyku ve karartma ayarlarini kapali tutarak kullanacagim artik.
 
Bu uyku sorununu mu hallediyor? Ve son bugünkü MSI güncellemeyle performans artışı yaşadınız mı?

Öneri olarak konunuzun altına da yazdım hocam çözüme en yakın yolu. Siz de test edip yazabilir misiniz?


Hocam o hızlı başlangıç yolu beklemeye dayalı kapamadaki sorunu çözdüyse sıkıntı yok. Aslına bakarsak hiç sıkıntı yok çünkü beklemeyi kapatıp geçeriz. Maksat donanımda sıkıntı olmasın
 
Anladigim sorun yazilimsal. Bas agritacak bir sorun degil Allah'tan o yonden kafam rahatladi. AMD'nin masaustu ve mobil GPU'lari yazilimsal olarak ufak tefek sikintilar cikariyor. Donanimsal sorun olmadigi taktirde tolare edip sorunu el birligiyle minimize edip kullanmak psikolojik saglimiz acisindan daha verimli olacak gibi .
Son olarak hizli baslangici kapatip uykuya alma ve ekrani karartma zaman ayarlarini asla yapip kullanmak sorunu çözüyor deneyimledigim kadariyla. Benim gibi driverlarda tam duzelme olmayan arkadaşlar bu sekilde yapmayi deneyebilir. Bana bu sorunu en az yasatan surumde adrenalin 21.5.2 optional surumu oldu acikcasi. El birligiyle soruna yardimci olan arkadaslara teşekkür ederim. Iyi aksamlar .
 
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…