MSI anakart BIOS güncelleme dosyasını görmüyor

metehan5

Kilopat
Dostlar selam. Başlıkta belirtiğim gibi MSI H310M Pro-VDH Plus modeli MSI anakartım içine atmış olduğum daha doğrusu Technopat BIOS güncelleme videosunu adım adım izleyerek yaptım ve M-Flash'a girdim ama güncelleme dosyası kesinlikle gözükmüyor. USB kanallarını değiştirdim işe yaramadı. FAT32'den NTFS de yaptım ama halen BIOS güncelleme dosyasını göremiyorum. 2018 BIOS'u kullanıyorum güncel sürümü 2022 ama dediğim gibi yükseltmeme engel oluyor bu sorun.

USB bellek GPT ise MBR olarak değiştir, MBR ise GPT olarak değiştir. Bazen bu da BIOS dosyasının okunmamasına sebebiyet verebiliyor. B450 Tomahawk Max anakartımda GPT yapınca BIOS Flashback çalışmamıştı, MBR'ye çevirince çalışmıştı. Belki sende de aynı durum vardır.

BIOS güncellemesini buradaki adımlarla yapmalısınız.
M-Flash mode aktif edilmesi lazım daha sonra bilgisayar kendini yeniden başlatır.
Ve BIOS sürümü dosyasını en son seçebilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

2022 BIOS sürümü yani en güncel sürüm BETA sürümü.
Bunun farkında mısınız?

USB'nin dosya format yapısını da değiştirebilirsin. NTFS ise FAT32 yap değilse tam tersi.

USB'nin dosya format yapısını da değiştirebilirsin. NTFS ise FAT32 yap değilse tam tersi.
Aynen öyle. FAT32 yapman gerekiyor. M-Flash'tan da dosyayı tanıtıp yüklüyorsun.

Dediğinizi nasıl yapacağım flashı biçimlendirip değil mi eğer öyleyse bende 3 seçenek var FAT32 NTFS ve ex bilmem ne diye bir şey onları denedim ama sonuç hala aynı

Denedim hocam olmadı.

Video da gözükenin aynısını yaptım gözükmüyor hocam ve bir de dediğiniz beta sürümü 2018 sürümünde mi kalmalıyım anakartlardan hiç anlamıyorum.

Video da gözükenin aynısını yaptım gözükmüyor hocam ve bir de dediğiniz beta sürümü 2018 sürümünde mi kalmalıyım anakartlardan hiç anlamıyorum.

2020-12-07 sürümünü indirip denemenizi öneriyorum.
Başka USB bellek yok mu evde?
20 Eylül çarşamba paylaştığım videodaki adımlarla MSI Z790 Tomahawk Wi-Fi DDR5 anakartımı
12/29/2022 BIOS sürümünden 05/19/2023 sürümüne sorunsuz güncelledim.
BIOS güncellemesinden önce 0 satın aldığım SanDisk Ultra Flair 64 GB USB belleği taktım bilgisayara daha sonra içindekileri masaüstüne kopyaladım ve direk kendim sildim.
Asla biçimlendirme ya da FAT32'ye dönüştürme işlemi yapmadım.
Direk 05/19/2023 BIOS sürüm dosyasını USB belleğe kopyaladım ve M-Flash mode aktif ettim bilgisayarı yeniden başlattı ve USB bellekteki BIOS dosyasını gördü.

Dediğinizi nasıl yapacağım flashı biçimlendirip değil mi eğer öyleyse bende 3 seçenek var FAT32 NTFS ve ex bilmem ne diye bir şey onları denedim ama sonuç hala aynı.
Rufus indir, oradan MBR/GPT secimi yapabiliyorsun. Bicimlendirip yapacaksin evet.

Ya hocam işte flaştaki dosyayı görse problem kalmayacak ama görmüyor evde başka flash maalesef yok ben nasıl çözeceğim bunu.

Rufus indir, oradan MBR/GPT secimi yapabiliyorsun. Bicimlendirip yapacaksin evet.

Eve gidince deneyeceğim hocam bunu
BIOS menüde leagcy yazıyor bir de.

Bir de ayrı olarak 2018 sürümünü kullanmama rağmen BIOS'taki Advanced kısmındaki ayardan 2 ayar açıp performans artırma diye bir şey görmüştüm onlarda yok mesela.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…