MSI anakart üzerindeki Type-C ile hızlı şarj mümkün mü?

iammesutdilek

Decapat
Merhabalar. Geçtiğimiz günlerde yeni bir iPhone aldım, tabii haliyle artık kutu içerisinden şarj adaptörleri çıkmıyor. Bilgisayarda çalışırken içerisinden çıkan Type-C to Lightning olan kabloyu anakartım üzerindeki Type-C girişine bağladım. Elimde olan 5W adaptörden çok daha hızlı şarj ettiğini fark ettim. Bu şekilde şarj etmem telefona veyahut telefon piline bir zararı olur mu? Bu anakarttaki çıkış kaç Watt güç sağlıyor bilenleriniz yazarsa mutlu olurum.

1611912756894.png

Zararı olsa bunun reklamını yapmazlar hocam.

Bir zararı olmamalı. Anakart zaten MSI imiş. Mesela ben evde değilken Vestel Venüs orijinal şarj adaptöründen çatırtılar duyulmaya başladığı için sökmüşler prizden. Evdeki iki üç şarj kablosu da eskidiği için A-101'den Philips şarj kablosu aldım kendime, akım korumalı prizimin iki USB Type- A prizinden birine bağlayıp şarj ediyorum her şeyi. Diğer çıkışı boşta. Bir süre sonra yetmeyecek olursa bir kablo daha elde edip diğer çıkışı da doldurabilirim. Yetmedi mi? Monitörümdeki bir şarj çıkışını doldururum. Yetmedi mi? Monitörümdeki şarj girişi olmayan üç USB Type- A girişini daha doldurabilirim ama şarj etse bile yavaş şarj edecektir. Yetmezse bilgisayar kasamda boş kalan yaklaşık toplam 3-4 kadar boş USB portunu da doldurmayı düşünebilirim ama onlar yavaş şarj eder. Daha da kalırsa powerbanktaki 4 portu daha ayırırım yeter bu kadarı. Şaj kapasitesinin tamamını doldurmuş olurum. Başka şarj ihtiyacı olan da olursa adaptörüyle gelir.
Ayrıca sizin taktiğiniz de güzel olmuş. iPhone alırsam ve elimdeki anakarttan kurtulabilirsem deneyebilirim ben de :)

Emin olun yan sanayi şarj adaptörlerinden daha güvenlidir, anakart voltaj kontrolünü iyi yapar. Apple telefonun yanında orjinal şarj adaptörü verilmediğini sizden öğrendim bu arada. Yakında bataryayı bile ayrı satmaya başlar bunlar...

Arkadaşlar konuyu hortlatıyorum kusura bakmayın.,

Bende msi b650m gaming plus var fakat hızlı şarj etmiyor typc nasıl çözerim bu sorunu.

İphone 16 takıyorum 6 wat civari veriyor samsung takıyorum 3 wat veriyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı