Rehber MSI anakartlarda UEFI boot logosu değişimi

Klaizee

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Açılış ekranında gözüken MSI logosundan bende kurtulmak istiyordum fakat bunu paylaşan Türkçe bir kaynak bulamadım. Madem yok ben paylaşayım.

Uyarı: B550M Pro-VDH üzerinde test edilmiş ve sorunsuz tamamlanmıştır. Oluşabilecek risklerden sorumlu değilim.

Adım 1: Paketi indiriyoruz.

Adım 2: Anakart modelinizin sayfasından BIOS sürümünüzü indiriyorsunuz.

Adım 3: İndirdiğiniz bu 2 dosyayı çıkarıp tek klasörde birleştiriyorsunuz.

1734125006445.png

Adım 4: BIOS dosyanızın isminin sonunu .ROM olarak güncelliyorsunuz. Böyle gözükmeli;

1734125055592.png

Adım 5: İstediğiniz görseli hazırlıyorsunuz. JPG formatında, önerilen 800x600, test edilen ve başarılı olan maksimum çözünürlük 1280x720. daha sonra onu da bu klasöre ekleyebilirsiniz.

Adım 6: ChangeLogo.exe'yi başlatın.

Adım 7: Load Image tuşunu kullanın.

1734125202362.png

Adım 8: Save Logo tuşunun altında bulunan Browse tuşuna basın.

1734125270433.png

Adım 9: Açılan ekranda görselinizi seçin.

Adım 10: Replace Logo tuşunu kullanın.

1734125343710.png

Adım 11: Eğer 800x600 boyutundan daha büyük bir resim kullandıysanız uyarıya Tamam diyerek devam edin.

1734125388685.png

Adım 12: Available Images bölümündeki diğer 2 seçenek içinde Replace Logo işlemini uygulayın.

1734125466463.png

İşlem sonunda böyle gözükmeli;

1734125514252.png

Adım 13: Save Image As tuşunu kullanarak herhangi bir isimle dosyanızı kaydedin.

Adım 14: .rom olarak kaydedilmiş dosyanızı ilk indirdiğiniz ismine getirin.

1734125639387.png

Adım 15: M-Flash kullanarak yeni BIOS dosyanızın kurulumunu tamamlayın.

Tamamlandı. Buradan sonra artık yeni görseliniz açılışta gözükecek. Eski haline dönmek isterseniz orijinal BIOS dosyasını tekrar M-Flash kullanarak yazmanız yeterli.

1734125796628.png

Belki başka marka anakartlarda da bu yöntem geçerli olabilir, ben bu yöntemi MSI hakkında araştırırken buldum ve bu konuda da hiç Türkçe kaynak yoktu. Umarım işinize yarar.

Son düzenleme:
Açılış ekranında gözüken MSI logosundan bende kurtulmak istiyordum fakat bunu paylaşan Türkçe bir kaynak bulamadım. Madem yok ben paylaşayım.

uyarı: B550M Pro-VDH üzerinde test edilmiş ve sorunsuz tamamlanmıştır. Oluşabilecek risklerden sorumlu değilim.

Adım 1: Paketi indiriyoruz.
Adım 2: Anakart modelinizin sayfasından BIOS sürümünüzü indiriyorsunuz.
Adım 3: İndirdiğiniz bu 2 dosyayı çıkarıp tek klasörde birleştiriyorsunuz.

Eki Görüntüle 2373772

Adım 4: BIOS dosyanızın isminin sonunu .ROM olarak güncelliyorsunuz. Böyle gözükmeli;

Eki Görüntüle 2373773

Adım 5: İstediğiniz görseli hazırlıyorsunuz. JPG formatında, önerilen 800x600, test edilen ve başarılı olan maksimum çözünürlük 1280X720. daha sonra onu da bu klasöre ekleyebilirsiniz.
Adım 6: ChangeLogo.exe'yi başlatın.
Adım 7: Load ımage tuşunu kullanın.

Eki Görüntüle 2373774

Adım 8: Save logo tuşunun altında bulunan browse tuşuna basın.

Eki Görüntüle 2373776

Adım 9: Açılan ekranda görselinizi seçin.
Adım 10: Replace logo tuşunu kullanın.

Eki Görüntüle 2373777

Adım 11: Eğer 800x600 boyutundan daha büyük bir resim kullandıysanız uyarıya tamam diyerek devam edin.

Eki Görüntüle 2373779

Adım 12: Available ımages bölümündeki diğer 2 seçenek içinde replace logo işlemini uygulayın.

Eki Görüntüle 2373780

İşlem sonunda böyle gözükmeli;

Eki Görüntüle 2373781

Adım 13: Save ımage as tuşunu kullanarak herhangi bir isimle dosyanızı kaydedin.
Adım 14: .rom olarak kaydedilmiş dosyanızı ilk indirdiğiniz ismine getirin.

Eki Görüntüle 2373782

Adım 15: M-Flash kullanarak yeni BIOS dosyanızın kurulumunu tamamlayın.
Tamamlandı. Buradan sonra artık yeni görseliniz açılışta gözükecek. Eski haline dönmek isterseniz orijinal BIOS dosyasını tekrar M-Flash kullanarak yazmanız yeterli.

Eki Görüntüle 2373787

Belki başka marka anakartlarda da bu yöntem geçerli olabilir, ben bu yöntemi MSI hakkında araştırırken buldum ve bu konuda da hiç Türkçe kaynak yoktu. Umarım işinize yarar.

PC açılırken 5 saniye gözüken bir bölüm için bu kadar uğraşa gerek var mı hocam ya :D Windows 7 de zevkli oluyordu bu olaylar ama.

PC açılırken 5 saniye gözüken bir bölüm için bu kadar uğraşa gerek var mı hocam ya :D Windows 7 de zevkli oluyordu bu olaylar ama.
MSI anakartlarda Fast Boot o kadar güzel çalışmıyor malesef, BIOS üzerinde Fast Boot ayarı zaten yok. Windows üzerinden ek program ile açıyorsunuz ama bana pek hızlanmış gibi gelmiyor. M2 SSD'de olsa 10 saniyeleri buluyor açılışı. Aslına bakınca yine az ama, zevk işte. 😁

MSI anakartlarda Fast Boot o kadar güzel çalışmıyor maalesef, BIOS üzerinde Fast Boot ayarı zaten yok. Windows üzerinden ek program ile açıyorsunuz ama bana pek hızlanmış gibi gelmiyor. M.2 SSD'de olsa 10 saniyeleri buluyor açılışı. Aslına bakınca yine az ama, zevk işte. 😁

Yapay zekaya güzel bir logo tasarlatıp yapalım bakalım :)

Windows'un boot etmesi önemli mi bu işlemde? Benim disk biraz sorunlu bazen yeniden başlatmalarda-sistemi açarken boot etmiyor bir sorun oluşturur mu?
Bu DEL: BIOS F2: BOOT gibi yazıları gördüğünüz kısmı etkiliyor. Eğer boot device not found gibi bir hata gördüğünüz kısımdan bahsediyorsanız oraları yine sorunsuz görebiliyor olmalısınız, etkilememeli.

Bu gördüğünüz DEL: BIOS F2: BOOT gibi yazıları gördüğünüz kısmı etkiliyor. Eğer boot device not found gibi bir hata gördüğünüz kısımdan bahsediyorsanız oraları yine sorunsuz görebiliyor olmalısınız, etkilememeli.

Teşekkürler, hafta sonu müsait olduğum bir vakit deneyeyim o zaman. Sonucu paylaşırım

Technopat Haberler

Geri
Yukarı