Açılış ekranında gözüken MSI logosundan bende kurtulmak istiyordum fakat bunu paylaşan Türkçe bir kaynak bulamadım. Madem yok ben paylaşayım.
uyarı: B550M Pro-VDH üzerinde test edilmiş ve sorunsuz tamamlanmıştır. Oluşabilecek risklerden sorumlu değilim.
Adım 1: Paketi indiriyoruz.
🧰 AMI ChangeLogo. Contribute to scx567888/AMI-ChangeLogo development by creating an account on GitHub.
Adım 2: Anakart modelinizin sayfasından BIOS sürümünüzü indiriyorsunuz.
Adım 3: İndirdiğiniz bu 2 dosyayı çıkarıp tek klasörde birleştiriyorsunuz.
Eki Görüntüle 2373772
Adım 4: BIOS dosyanızın isminin sonunu .ROM olarak güncelliyorsunuz. Böyle gözükmeli;
Eki Görüntüle 2373773
Adım 5: İstediğiniz görseli hazırlıyorsunuz. JPG formatında, önerilen 800x600, test edilen ve başarılı olan maksimum çözünürlük 1280X720. daha sonra onu da bu klasöre ekleyebilirsiniz.
Adım 6: ChangeLogo.exe'yi başlatın.
Adım 7: Load ımage tuşunu kullanın.
Eki Görüntüle 2373774
Adım 8: Save logo tuşunun altında bulunan browse tuşuna basın.
Eki Görüntüle 2373776
Adım 9: Açılan ekranda görselinizi seçin.
Adım 10: Replace logo tuşunu kullanın.
Eki Görüntüle 2373777
Adım 11: Eğer 800x600 boyutundan daha büyük bir resim kullandıysanız uyarıya tamam diyerek devam edin.
Eki Görüntüle 2373779
Adım 12: Available ımages bölümündeki diğer 2 seçenek içinde replace logo işlemini uygulayın.
Eki Görüntüle 2373780
İşlem sonunda böyle gözükmeli;
Eki Görüntüle 2373781
Adım 13: Save ımage as tuşunu kullanarak herhangi bir isimle dosyanızı kaydedin.
Adım 14: .rom olarak kaydedilmiş dosyanızı ilk indirdiğiniz ismine getirin.
Eki Görüntüle 2373782
Adım 15: M-Flash kullanarak yeni BIOS dosyanızın kurulumunu tamamlayın.
Tamamlandı. Buradan sonra artık yeni görseliniz açılışta gözükecek. Eski haline dönmek isterseniz orijinal BIOS dosyasını tekrar M-Flash kullanarak yazmanız yeterli.
Eki Görüntüle 2373787
Belki başka marka anakartlarda da bu yöntem geçerli olabilir, ben bu yöntemi MSI hakkında araştırırken buldum ve bu konuda da hiç Türkçe kaynak yoktu. Umarım işinize yarar.