Çözüldü MSI Anakartta BIOS Güncellenmiyor ve M-Flash Dosyayı Görmüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

youmadbro

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Lojistik
Merhaba arkadaşlar,

MSI anakartımda BIOS güncellemesi yapmak istiyorum ancak bir türlü başarılı olamadım. Yaşadığım sorunu detaylıca açıklayayım, belki benzer problemi yaşayanlara da yardımcı olur.

🧩 Yaptıklarım:

• MSI’ın resmi sitesinden anakart modelime uygun BIOS dosyasını indirdim.
  • Dosyayı .zip içinden çıkardım.
  • FAT32 formatladığım 8 GB'lık USB belleğin kök dizinine sadece BIOS dosyasını koydum (başka hiçbir dosya yok).
  • Bilgisayarı yeniden başlatıp M-Flash moduna geçiyorum.

🚫 Sorun:

• BIOS ekranında USB belleği görüyor ama içindeki BIOS dosyasını görmüyor.
  • Defalarca farklı USB bellek denedim, yeniden biçimlendirdim ama sonuç değişmedi.

Çözüm
Daha önce güncelleyebilmiş miydiniz? Yoksa ilk denemeniz mi?

Anakart modelinize uygun doğru BIOS sürümünü indirdiyseniz ve her şey üstte yazdığınız gibiyse BIOS kilitli olabilir.

Bazı hazır sistem satan yerler BIOS kilidi yapabiliyor. Şuraya bir bakın derim, 2. sayfada arkadaş nasıl çözdüğünü anlatıyor.

Şimdi gördüm anakartınız B650 Tomahawk WIFI galiba. Bende de bu anakarttan var, hiç böyle bir sorun yaşamadım.

Bir çözüm daha: B650 Tomahawk WIFI BIOS flash does not work

Neredeyse aynı problemi yaşamış. BIOS update yapmadan önce BIOS'u sıfırlayarak çözmüş. Anakarttaki JBAT1 pinlerini kısa devre yaparak CMOS'u sıfırlayabilirsiniz, daha sonra M-Flash ile tekrar deneyin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Daha önce güncelleyebilmiş miydiniz? Yoksa ilk denemeniz mi?

Anakart modelinize uygun doğru BIOS sürümünü indirdiyseniz ve her şey üstte yazdığınız gibiyse BIOS kilitli olabilir.

Bazı hazır sistem satan yerler BIOS kilidi yapabiliyor. Şuraya bir bakın derim, 2. sayfada arkadaş nasıl çözdüğünü anlatıyor.

Şimdi gördüm anakartınız B650 Tomahawk WIFI galiba. Bende de bu anakarttan var, hiç böyle bir sorun yaşamadım.

Bir çözüm daha: B650 Tomahawk WIFI BIOS flash does not work

Neredeyse aynı problemi yaşamış. BIOS update yapmadan önce BIOS'u sıfırlayarak çözmüş. Anakarttaki JBAT1 pinlerini kısa devre yaparak CMOS'u sıfırlayabilirsiniz, daha sonra M-Flash ile tekrar deneyin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı