MSI anakartta dGPU yok

Bütçe
1

emin12222

Centipat
Daha fazla  
Evet arkadaşlar dGPU yerini bulamadım, video izledim, ona rağmen. MSI marka bir anakartım var, videoları vardı ama bulamadım yine.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartınız nedir, tam olarak ne yapmak istiyorsunuz?

Masaüstü sistemlerde dahili GPU kullanılmaz, harici GPU kullanılır. Dahili GPU'yu kullanıyorsanız, monitörleri anakarta taktığınız anlamına gelir. Bilgisayarı kapatın ve kabloları ekran kartına takın.

Anakartın üstünde dGPU (discrete GPU, harici ekran kartı) neden olsun? Siz takacaksınız ekran kartını anakartın üsütünde ekran kartı gelmez. Ekran kartını takacak yeri bulamamanız için de kör olmanız lazım, işlemcinin ve M.2 SSD takma yerinin az altında, kasa araksındaki slotların başladığı yerdeki uzun metal kaplı PCI-e X16 slotu.

Masaüstü sistemlerde dahili GPU kullanılmaz, harici GPU kullanılır. Dahili GPU'yu kullanıyorsanız, monitörleri anakarta taktığınız anlamına gelir. Bilgisayarı kapatın ve kabloları ekran kartına takın.

Ekran kartıma takılı zaten anladım bende sandım ki bunu ayarlardan kapatmalı bir şey sandım.

Anakartın üstünde dGPU (discrete GPU, harici ekran kartı) neden olsun? Siz takacaksınız ekran kartını anakartın üsütünde ekran kartı gelmez. Ekran kartını takacak yeri bulamamanız için de kör olmanız lazım, işlemcinin ve M.2 SSD takma yerinin az altında, kasa araksındaki slotların başladığı yerdeki uzun metal kaplı PCI-e X16 slotu.

Ekran kartım takılı zaten ama BIOS ayarı videosu izlerken öyle bir detaya denk gelmiştim ondan sordum.

Ekran kartıma takılı zaten anladım bende sandım ki bunu ayarlardan kapatmalı bir şey sandım.

Ekran kartım takılı zaten ama BIOS ayarı videosu izlerken öyle bir detaya denk gelmiştim ondan sordum.
iGPU kaynak tüketmesin diye kapatıyorlar. Kullandığından değil. Kablo ekran kartına takılıysa sorun yok.

Yanlış bilgi
Laptoptan geçiş yaptıysanız ve sadece harici ekran kartını kullansın gibi düşünceniz varsa eğer masaüstünde öyle bir özellik yok. Yani çift kart değişimli olarak çalışmıyor. Zaten kabloyu harici ekran kartına taktığınızda sadece onu kullanır, dahili GPU çalışmaz. Videolarda falan gördüğünüz ayar hangi görütü çıkışı tercih edilsin ayarıdır muhtemelen. Auto da kalsa iyi olur.

Laptoptan geçiş yaptıysanız ve sadece harici ekran kartını kullansın gibi düşünceniz varsa eğer masaüstünde öyle bir özellik yok. Yani çift kart değişimli olarak çalışmıyor. Zaten kabloyu harici ekran kartına taktığınızda sadece onu kullanır, dahili GPU çalışmaz.

Varsayılan olarak hangisinden görüntü alırsanız uygulamaları onda çalıştırır, buraya kadar doğru.

Yanlış olan kısım, ekran kartından görüntü alsanız bile dahili GPU'da uygulama çalıştırabilirsiniz, tam tersini de yapabilirsiniz, masaüstü sistemde var bu özellik, sadece uygulamaya göre ayarlamak gerekir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı