MSI anakartta SAM özelliği için Above 4G Memory ayarı da aktif edilmeli mi?

cristino rondo

Hectopat
İşlemci
AMD Ryzen 5 5600
Smart Access Memory özelliğini açık hale getirebilmek için Resize BAR Support ile birlikte Above 4G memory/cryptocurrency mining ayarını da mı açık hale getirmem gerekiyor? Performansa nasıl etki edecektir?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videoda Recep abi sadece Resize BAR Support ayarını açtığını gösteriyor. Ancak kaydederken sanırım Above 4G memory/cryptocurrency mining ayarını da aktif hale getirmiş. Biraz kafamı karıştırdı 🤨

Smart Access Memory özelliğini açık hale getirebilmek için Resize BAR Support ile birlikte Above 4G memory/cryptocurrency mining ayarını da mı açık hale getirmem gerekiyor? Performansa nasıl etki edecektir?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videoda Recep abi sadece Resize BAR Support ayarını açtığını gösteriyor. Ancak kaydederken sanırım Above 4G memory/cryptocurrency mining ayarını da aktif hale getirmiş. Biraz kafamı karıştırdı 🤨

Above 4G Coding ya da Memory ayarı açılmalı, ben açarak yaptım.

Yüksek performans için M.2 SSD'nin PCI 4.0 desteği olması lazım ki aktif edesin.
Aktif edememesi için sebep göremedim.

Above 4G Coding ya da Memory ayarı açılmalı, ben açarak yaptım.

Basit birer RDR2 benchmark testi somut bir kanıt verecekse haklısınız gibi gözüküyor hocam.

Her iki testte de Resizeable BAR özelliği "enabled" durumdaydı:

Above 4G memory/cryptocurrency mining "disabled" iken:
  • Min FPS: 36 civarı
  • Max FPS: 177 civarı
  • Average FPS: 134 civarı

Above 4G memory/cryptocurrency mining "enabled" iken:
  • Min FPS: 81 civarı
  • Max FPS: 179 civarı
  • Average FPS: 144 civarı

FPS'leri tam sayıya yuvarlayıp yazdım. "Enabled" iken daha iyi görünüyor, diğer oyunlarda ne olur bilemiyorum ama sanırım "enabled" olarak kullanacağım.

Basit birer RDR2 benchmark testi somut bir kanıt verecekse haklısınız gibi gözüküyor hocam.

Her iki testte de Resizeable BAR özelliği "enabled" durumdaydı:

Above 4G memory/cryptocurrency mining "disabled" iken:
  • Min FPS: 36 civarı
  • Max FPS: 177 civarı
  • Average FPS: 134 civarı

Above 4G memory/cryptocurrency mining "enabled" iken:
  • Min FPS: 81 civarı
  • Max FPS: 179 civarı
  • Average FPS: 144 civarı

FPS'leri tam sayıya yuvarlayıp yazdım. "Enabled" iken daha iyi görünüyor, diğer oyunlarda ne olur bilemiyorum ama sanırım "enabled" olarak kullanacağım.
Hocam şöyle açmanız gerekiyor. Sağ altta var.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2022-10-28 211853.png
    Ekran görüntüsü 2022-10-28 211853.png
    106,4 KB · Görüntüleme: 369

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı