MSI Armor RX 570 4 GB OC overclock yapıldığını anlayabilir miyim?

sipsak

Megapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Profil Kapağı
1521828150
Arkadaşlar merhaba,
Geçenlerde Letgo'dan ikinci el bu kartı aldım. Bundan önce MSI GTX 1050 Gaming X modelini kullanıyordum. Almadan önce internetten biraz araştırma yaptım. RX 570'in GTX 1050'den çok daha iyi bir kart olduğu aşikar. Fakat FurMark testinde iki kart da ortalama aynı puanı aldı. FPS olarak ikisi de ortalama 45 FPS verdi. Yanısıra oyun testlerinde beklediğimi alamadım. İnternetteki videolarda RX 570 ile GTA 5'de Ultra ayarlarda 100 FPS'den yüksek alındığını gördüm. Fakat ben Ultra ayarlarda test ettim (üstelik MSAA kapalı iken) fakat en yüksek 85-90 civarına çıkıyor, ve Benchmark testinde cadde içinde ve tankerin patladığı kısımda 30 FPS'e kadar düşüyor. Ayrıca kart sıcaklığı 90 dereceye kadar çıkıyor ve fanlar %100 hızla (ortalama 3000 RPM) dönüyor ve aşırı gürültülü çalışıyor.

İki sorum var. Birincisi benden önce bu karta overclock yapılıp yapılmadığını anlayabilir miyim? İkincisi ise (yani bunu anlamanın bir yolu yoksa) bu kartın birebir aynısını kullanan birinden varsayılan değerlerini paylaşmasını rica ediyorum. Eğer overclock yapılmış ise sizin paylaştığınız verilerle karşılaştırdığım zaman anlayabilirim diye düşünüyorum.

Veya da sizin kendi tavsiyeleriniz varsa mutlaka dinlemek isterim. Sistemim şu şekilde:
  • MSI B150M GAMING PRO
  • Intel Core i3-6100
  • Kingston HyperX Savage 8 GB 2133 MHz
  • Seagate Firecuda 1TB SSHD
  • Güç kaynağı: 400W OEM
Ayrıca bütün oyunlarım USB 3.0 taşınabilir hard diskin içinde. Sabit takılı olan diske yüklemiyorum oyunları. Cevaplarınızı bekliyorum arkadaşlar, şimdiden teşekkürler.

Faydalı olabilecek görüntüler (FurMark testinde xtreme burn-in devre dışı):

MSI Afterburner programı ile bakabilirsin.

Merhaba kardeşim, ben aynı kartın 8 GB versiyonunu kullanıyorum. Öncelikle karta overclock yapılıp yapılmadığını anlayamazsın. RX 570, 1050'den çok daha iyi bir kart. Ancak o FPS normal GTA 5'de. Bende hemen hemen aynı değerleri alıyorum. Sıcaklık konusuna gelirsek; kasanın hava akışı kötü olabilir, sana kronik hatalısı denk gelmiş olabilir veya düşük ihtimal de olsa termal macunu kullanılmaz hale gelmiş olabilir. Ben overclocklu kullandığım halde 75 dereceyi geçmiyor. Ayrıca o güç kaynağında overclock yapmanı önermem, kapanma gibi sorunlarla karşılaşman muhtemelen çünkü güçsüz. İşlemcinin dar boğaz yapıp yapmayacağını bilmiyorum, bilen bir arkadaş yazar bana o da güçsüz gibi geldi. Sevgiler.

Çok teşekkür ederim kardeşim sağol cevap verdiğin için. Zaten bende güç kaynağının yetersiz olduğunu düşünüyorum. Hem bilindik bir marka değil, hem 400W, hemde kendinden 6 veya 8 pin konnektörü yok. 8 pinlik konnektör bulamadığım için MOLEX'i 6 pine çeviren aparat kullanıyorum. Yani ekran kartında iki pini boş bıraktım.

Öncelikle söyleyeyim ki armor kurbanisin, geçmiş olsun.
GTA 5 CPU sömüren bir oyundur. bu sistemle videoyu çeken kişi 100 FPS alıyorsa demek ki senin sistemin de bir problem var tabi birebir test etmek gerek.

Öncelikle söyleyeyim ki armor kurbanisin, geçmiş olsun.
GTA 5 CPU sömüren bir oyundur. bu sistemle videoyu çeken kişi 100 FPS alıyorsa demek ki senin sistemin de bir problem var tabi birebir test etmek gerek.
Armor kurbanısın derken ne demek istedin? Armor serisinde kronik bir sorun falan mı var? İtopya'dan bu kartın aynısını alanların yorumlarına baktım bir kişi bile kötü birşey yazmamış.

Rica ederim. Bir an önce yeni güç kaynağı almalısın. Garantisi varsa kartın bu çok ısınıyor deyip iade etmeyi dene olmadı düzeltip verebilirler.

Yeni fark ettiğim birşeyi daha söylemek istiyorum. Ekran kartının sıcaklığı oyun oynarken sanki 90 dereceye sabitlenmiş gibi. 88-89-90 arasında gidip geliyor. Ama oyunun ortasındayken bir anda Alt+F4 yapıp oyundan çıkınca sıcaklık birden 90'dan 55 dereceye düştü. Yani 90 derece sıcaklığa sahip olan bir şeyin aniden 35 derece düşmesi kulağa hiç mantıklı gelmiyor. 89-88-87-86 olarak kademeli bir şekilde düşse neyse, ama saniyelik olarak bir anda 90'dan 55'e düştü. Acaba kartın sensörü falan bozuk olabilir mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…