MSI Armor RX 570 boşta 50 derece

Saesong

Hectopat
Daha fazla  
2 adet kasanın ön tarafında fan var. Buna ilaveten 1 adet egzoz fan mevcut. Ekran kartı boşta 50 derece civarında sıcaklığı var. Fanlar çalışmıyor ta 55 dereceyi görene kadar. Oyun oynarken max 76 dereceyi gördüm. Bulunduğum oda küçük ve kalorifer çok ısıtıyor. Acaba bu yüzden mi boşta 50 dereceyi görüyorum? Fanları açınca 26 civarına kadar iniyor. Kapayınca tekrar 50 civarına kadar ısınıyor. Kartı alalı 2 hafta oldu. MSI Armor RX 570 4GB.

Edit: 4GB kart almayın. 6-8 GB tercih ediniz. 4GB bellek yetmiyor, drop bile yiyorum.

AMD Ekran kartları zaten selefi nVidia ekran kartlarına göre çok ısınıyor bunu herkes biliyor hocam. Bende de aynı ekran kartı var. Aman aman bir sıkıntısı olmadı. Normal yani.

AMD Ekran kartları zaten selefi nVidia ekran kartlarına göre çok ısınıyor bunu herkes biliyor hocam. Bende de aynı ekran kartı var. Aman aman bir sıkıntısı olmadı. Normal yani.
Boşta ve yük altındaki sıcaklık değerleriniz nedir? Bana benzer mi?

Çok normal. Çabuk ısınır. Bir de yeni oyundan çıktığınızda olabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
MSI Armor'un soğutması kötü bildiğim kadarıyla. Sapphire Pulse veya Nitro+ modelinden alsaydınız bu kadar ısınma olacağını sanmıyorum zaten.

Oyundayken 76 derece civarındayken fanlar % kaç çalışıyor ? Gürültü yapıyor mu ?

MSI Armor'un soğutması kötü bildiğim kadarıyla. Sapphire Pulse veya Nitro+ modelinden alsaydınız bu kadar ısınma olacağını sanmıyorum zaten.
Aksine bahsettiğiniz model ve markalarda, daha fazla ısınma olabileceği kanaatindeyim.
Hangi oyunları oynuyorsunuz? VRAM kullanımına baktınız mı? 4 GB VRAM yetmesi lazım. Drop olmasının farklı bir nedeni vardır.
Güncel bütün oyunları oynuyorum. DDR3 eski bir sistem var. Rise of the tomb raider'da Texture kalitesini Very high'a çektğimde, VRAM kullanımı 5.7 GB'ye kada çıkıyor. Sistemim berbat eski belkide o yüzden Yetmiyordur. Bu arada çözünürlük 1366x768p, akabinde darboğaz çok yaşıyorum, oyun farketmeksizin.
Oyundayken 76 derece civarındayken fanlar % kaç çalışıyor ? Gürültü yapıyor mu ?
76 civarındayken fanlar ortalama 1500-1850 rpm'de çalışıyor. Buda %30 fan hızına tekabül etmektedir. Buna ilaveten, en ufak bir ses problemi yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle merhaba . Aynı sorunu ben de yaşıyordum sapphire pulse rx570 256bit 4gb kullanıyorum. 144hz monitörüm vardı ve ekran hzini 144hz kullanıyordum. 144HZ kullanırken baktım sıcaklığım 54 derece olmuş. Çok fazla araştırdım pek yardımcı bir şey bulamadım.
Aklıma görüntüyü 60hz yapmak geldi. Başta 144hz kullanıyorken 60hz kötü gelecektir fakat ekran kartı sıcaklığı düşürmek için yapmalısın. Şu an arkada 10 sekmeli google ve microsoft teams açık ekran kartı sıcaklığım fanlar otomatikteyken 33 UMARIM YARDIMCI OLABİLMİŞİMDİR

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…