MSI Armor RX570 Sistem

Bende de Armor RX570 modeli var ve kart aşırı ısınıyor. Furmark testlerinde 82-85 derece arası gidip geliyor. Isınma sorununu nasıl çözdün ?
Maalesef tam anlamıyla çözemedim, 80 dereceyi görüyorum yine. Biraz daha yavaş ısınıyor ama ısınıyor yani.

Yaptığım işlemler:

-Kartın orijinal fan ayarları çok defansif, 55-60 dereceye kadar çalışmıyor fanlar. Oyuna girmeden önce Afterburner standart fan ayarını kullanıp ekran kartı sıcaklığını düşürdükten sonra oyuna giriyorum. 80 derece civarlarında daha fazla çalışıyor fanlar bu ayarda, orijinal ayara kıyasla.

-Undervolt yaptım, forumda "RX 570 Undervolt" konusu var.

Maalesef tam anlamıyla çözemedim, 80 dereceyi görüyorum yine. Biraz daha yavaş ısınıyor ama ısınıyor yani.

Yaptığım işlemler:

-Kartın orijinal fan ayarları çok defansif, 55-60 dereceye kadar çalışmıyor fanlar. Oyuna girmeden önce Afterburner standart fan ayarını kullanıp ekran kartı sıcaklığını düşürdükten sonra oyuna giriyorum. 80 derece civarlarında daha fazla çalışıyor fanlar bu ayarda, orijinal ayara kıyasla.

-Undervolt yaptım, forumda "RX 570 Undervolt" konusu var.
Bende -100'e kadar undervolt yaptım ancak herhangi bir faydasını göremeyince geri çektim. -200 deneyeyeyim dedim ve ekran grileştikten sonra siyah ekran gelip masaüstü geri gelince de tırstım ve default'a aldım. Kart da sorun var mı yok mu bilemiyorum ama sanırım yok gibi.

Bende -100'e kadar undervolt yaptım ancak herhangi bir faydasını göremeyince geri çektim. -200 deneyeyeyim dedim ve ekran grileştikten sonra siyah ekran gelip masaüstü geri gelince de tırstım ve default'a aldım. Kart da sorun var mı yok mu bilemiyorum ama sanırım yok gibi.
Bu kart böyle tasarlanmış. Kartın sıcaklığı 80 dereceye geldiğinde bile fanlar %60 civarındaydı orijinal ayarlarda yanılmıyorsam. Sorun yaşamayız diye umuyorum.

RX570 sahibi arkadaşlar undervolt yaptınız iyi hoş ama fan ayarı yaptınız mı? Ben undervolttan sonra MSI Afterburner kullanarak fan ayarı yaptım. Kartım gayet iyi. The Witcher 2 oyununu ultra ayarlarda oynuyorum kart %99 kullanımda ara sahneler hariç. En fazla 64 dereceyi gördüm. Yaz ayında 64 derece gayet iyi. Kasam Thermaltake V200.

Bu kart böyle tasarlanmış. Kartın sıcaklığı 80 dereceye geldiğinde bile fanlar %60 civarındaydı orijinal ayarlarda yanılmıyorsam. Sorun yaşamayız diye umuyorum.
RX570'lerin dayanabileceği sıcaklık değeri 74 derece olarak gözüküyordu fakat dediğiniz gibi MSI RX570 80 derecelere ulaştığında bile fan hızını yüzde 60-65 arasında gezindiriyorsa, MSI birkaç değişiklik yaparak kartın dayanabileceği sıcaklık değerini arttırmış olabilir.
RX570 sahibi arkadaşlar undervolt yaptınız iyi hoş ama fan ayarı yaptınız mı? Ben undervolttan sonra MSI Afterburner kullanarak fan ayarı yaptım. Kartım gayet iyi. The Witcher 2 oyununu ultra ayarlarda oynuyorum kart %99 kullanımda ara sahneler hariç. En fazla 64 dereceyi gördüm. Yaz ayında 64 derece gayet iyi. Kasam Thermaltake V200.
Undervolt yapmama rağmen kart 80 dereceleri görüyor, açıkcası 80 derece sıcaklığa kabullenecekmişim gibi hissediyorum.

Aynı kasayı ve Afterburner varsayılan fan ayarını kullanıyorum. 64 derece bayağı iyiymiş. Benim RX 570 Armor, 80 dereceyi görüyor. Ayarlarınızı atar mısınız?

Şuan evde değilim yarın veya pazar günü atmaya çalışacağım.
@@Sucrofe
Monitörüm 60 Hz olduğu için FPS'yi 59.990 olarak sabitledim. 60 dereceyi geçmiyor.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    9,9 KB · Görüntüleme: 119
  • aaa.jpg
    aaa.jpg
    327,7 KB · Görüntüleme: 117
Son düzenleme:
Şuan evde değilim yarın veya pazar günü atmaya çalışacağım.
@@Sucrofe
Monitörüm 60 Hz olduğu için FPS'yi 59.990 olarak sabitledim. 60 dereceyi geçmiyor.
Hocam undervolt'u da Afterburner üzerinden mi yaptınız? -kaç olarak ayarladınız? Ben -150'ye aldım ama ekran kendiliğinden gitti, -100'e aldım bu seferde oyunda donma yaptı. Aynı kasa ve aynı kart var bende de yani, biraz tuhaf.

AMD Radeon üzerinden yaptım. Ayrıca masaüstüne profili kaydettim bazen kendini sıfırlayabiliyor. Mesela kasanın üstündeki reset tuşuna bastığımda sıfırlanıyor. Birkaç kez yanlışlıkla bastım. Masaüstüne kaydettiğin zaman sıfırlansa bile profili yükle seçeneğini seç, dosyayı seç, 5 saniye içinde ayarları tekrar yapmış oluyorsun.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    64,3 KB · Görüntüleme: 137
  • Ekran Alıntısı2.PNG
    Ekran Alıntısı2.PNG
    123,7 KB · Görüntüleme: 108
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı