Msi B150 Gaming M3 O.C yapamama sorunu

GangstaOsman

Hectopat
Arkadaşlar olay basit. Msi overclok'ta İsviçre çakısı dediği anakartında her türlü O.C işlemini bloklamış. XMP özelliği var ama mevcut RAM hızının üzerine çıkılmıyor sadece aşağıya iniliyor game boost platform desteklemiyor diyor. Anakart gereksiz pahalı aynı fiyata daha üst seviye anakartlar da vardı ben hata yaptım siz yapmayın. Yine de meraktan soruyorum bu anakartta O.C yapabilen var mı?

Anakart modeli: Msi B150 Gaming M3
RAM: Kingston Hyper X 2133 MHz - 2666MHz normalde RAM'ler 1.2 voltta çalışıyor ve anakarta takıldığında uygunsa otomatik O.C oluyor. 2666MHz'e deniyor ama anlaşılan Msi için geçerli değil.
İşlemci: i5 6500

Arkadaşlar bir de şunu söylemek isterim o Buzzerd varya kasayla gelen Msi onun pinlerinin yerlerini standarttan farklı yapmış o yüzden çalışmıyor ve siz o Buzzerd'ı bi kenara sallıyorsunuz oysa ki arızaları anlamak için önemli bir parça. Sizi yanıltmasın ben çok sonra anladım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorun işlemcinizin Skylake olması. Kabylake işlemci kullanırsanız 2400Mhz ve üzeri destek alabilirsiniz.
1. DDR4 2133 MHz and higher memory modules will only run at maximum of DDR4 2133 MHz due to Intel® chipset limitation when using Skylake CPU.
2. DDR4 2400 MHz and higher memory modules will only run at maximum of DDR4 2400 MHz due to Intel® chipset limitation when using Kabylake CPU

ben bu anakart ararken bana o.c genie 5 olan anakarta odun gibi dediler bunun o.c performansı daha iyi dediler oysaki odun gibi dedikleri anakart 3500mhz ram destekliyordu bende o zaman habersizdim bu olaylardan eh napalım o zaman 200 yıl sonra belki işlemciyi yükseltirim

RAM in getirisi çok az işlemciye O.C her zaman daha iyidir asrock B150 PRO HYPER alsaydın benim gibi O.C yapabilirdin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…