MSI B150 GAMING M3 vs ASUS B150M PRO GAMING

Oncelikle guzel aksamlar diliyorum dostum. 07.01.2016 tarihinde ben de bir sistem topladim. (yakinda konu acip sistemimi de paylasacagim.) Senin burda sordugun soruyu ben de cogu defa kendime sordum, forumlarda arastirma yaptim. Kullandigin bilesenlere bakilacak olursa orta segmentte bi sistem toplayacagin kanaatindeyim. Ve az cok dilim dondukce bu konuda yardimci olmaya calisacagim;

H170 - B150 Chipsetli anakartlarda goruntu acisindan hic bir fark yok. Sadece H170 Chipset'li anakartta M2Sata destegi bulunuyor. Orta segmentte bir bilgisayar toplayacagini goz onune alirsak eger H170 alman fuzuli bi israf olacaktir. B150 Chipset isini layigiyla gorecektir.

MSI - ASUS arasindaki farklara gelecek olursak, ayni chipsete sahip iki anakarti da elime alip inceleme firsati buldum (sanki karpuz seciyorum). Iki anakartta hissiyat olarak kaliteli bilesenlerden uretildigi ve renk olarak da ikisi de Siyah-Kirmizi tonlarini kullanarak Gaming anlayisini benimseyecek anakartlar uretilmis. Ikisi arasindaki tek fark (MSI ATX) (ASUS mATX) olarak yer aliyor. ASUS'un mATX olmasindaki etmen de tek GPU slotunun bulunmasi. Sayet GTX1060 gibi bir ekran karti alacak olursan MSI alman yine israf olacaktir cunku GTX1060 SLI desteklemiyor.

Sonuc olarak da deginmek isterim ki ASROCK marka anakart da emsallerine nazaran cok iyi bilesenlere sahip, saglam bi anakarttir. ASROCK - MSI - ASUS arasindan da butceni sarsmayacak tercihi yapmalisin.

Bana gelecek olursak MSI GTX1060 ve ASUS B150m Gaming Pro anakartini kullaniyorum ve tavsiyemi de bu yonden yana kullanacagim. Eger dersen ki; "Dostum ben fii tarihinde ikinci bi ekran karti alip SLI yapacagim." bu durumda ASUS'u secersen ikinci bi anakarti almak zorunda kalacaksin.

Umarim bos konusup laf kalabaligi yapmamisimdir. Guzel aksamlar..

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı