MSI B150M Bazooka ile Windows 4 dakikada açılıyor

Jül Sezer

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba. Dün akşam Vatan Bilgisayar'dan i5 6600 işlemci, MSI B150M Bazooka anakart, G-Skill DDR4 8 GB 2133 MHz'lik RAM bellek ve XIGMATEK 500 watt güç kaynağı aldım.
Hali hazırda elimde olan Samsung Evo 240 GB SSD üzerine Windows 7 Home Edition kurdum, işletim sistemim orijinal, gerekli güncellemeleri de yaptım.
Fakat sistem Windows başlatılıyor kısmında yaklaşık 3-4 dakika takılıyor ve öyle açılıyor. BIOS ayarlarını kurcaladım ama sorunu çözemedim.

Sistem açıldıktan sonra herhangi bir takılma ya da kasma problemi yok.

Merhaba. Dün akşam Vatan Bilgisayar'dan i5 6600 işlemci, MSI B150M Bazooka anakart, G-Skill DDR4 8 GB 2133 MHz'lik RAM bellek ve XIGMATEK 500 watt güç kaynağı aldım.
Hali hazırda elimde olan Samsung Evo 240 GB SSD üzerine Windows 7 Home Edition kurdum, işletim sistemim orijinal, gerekli güncellemeleri de yaptım.
Fakat sistem Windows başlatılıyor kısmında yaklaşık 3-4 dakika takılıyor ve öyle açılıyor. BIOS ayarlarını kurcaladım ama sorunu çözemedim.

Sistem açıldıktan sonra herhangi bir takılma ya da kasma problemi yok.
Harddisk markası nedir ? Ayrıca SSD kullanıyormusunuz ?

Markasını bilmiyorum fakat harddisk 7200 rpm. Ssd kullanıyorum evet, sistemde bu sdd üzerinde yüklü. 240 gb 550 okuma / 520 yazma oranı zannedersem.

Hayır, klasik bir biçimde yaptım. Nasıl yapabilirim, sanırım baştan kurmam gerekecek. Bana birkaç adımda nasıl yapacağımı anlatır mısınız ? Bu arada elimde Windows 7 Home Edition orjinal sürüm var, Windows 10 şart mı ? Windows 10 kurmazsam performans kaybı yaşar mıyım ?

Hayır, klasik bir biçimde yaptım. Nasıl yapabilirim, sanırım baştan kurmam gerekecek. Bana birkaç adımda nasıl yapacağımı anlatır mısınız ? Bu arada elimde Windows 7 Home Edition orjinal sürüm var, Windows 10 şart mı ? Windows 10 kurmazsam performans kaybı yaşar mıyım ?
Windows 7 çıkalı 7 yıl oldu geçme zamanı çoktan gelmiş 10 a. Oyunların, yazılımların ve yeni donanımların vuyumluluğu directx 12 vs. windows 10 tabikide. Windows 10 usb si oluşturup kurulum aşamasında uefi ile başlayan seçeneği seçin technopatın uefi kurulum videosunu izleyebilirsiniz.

Windows 10 kurarsa daha iyi olur fakat yaşadığı sorunun temel sebebinin bu olduğunu düşünmüyorum. Sanırım sorun yeni kurulan sisteme windows güncellemeleri otomatik arkaplanda yüklemesi dolayısıylada geç açılması geliyor. Windows yeni kurulduğundan bir kaç defaya mahsus bu yavaşlık devam edebilir ama daha sonradanda devam ederse windows 10'u denemen gerekebilir.

Son düzenleme:
Merhaba bende aynı ana kartı kullanıyorum benim bilgisayarımın açılması ortalama 40 - 50 saniye (süre tutmadım ama tahminimce) sürüyor. Güncel BIOS kullanın ve BIOS ayarlarında hızlı açılım ile ilgili ayarlar var onlara bir bakın derim. Bende SSD yok 5400 RPM HDD var sadece. Büyük ihtimalle BIOS ayarlarında bir sıkıntı vardır. Bir de bilgisayar başlarken açılan program var mı otomatik onları kontrol et derim ondan kaynaklı olabilir. Bunlara bir bakın derim.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı