MSI B350 PC Mate açılırken kırmızı LED yanıp ses çıkartıyor

ulasozkinaci

Hectopat
Daha fazla  
Şu anda kullandığım bilgisayarla alakalı bir sorunum var. Bilgisayarı ilk açtığımda anakart üzerindeki kırmızı ışıklar yanıyor ve ses çıkartıyor fakat daha sonrasında sönüp bilgisayar açılıyor. Tabi bu dediğim 3-4 saniye sürüyor.

• Anakart: MSI B350 Mate
  • İşlemci: Ryzen 5 1600

Dosya Ekleri

• 81369403_590185715142752_8021501515824889856_n.jpg
    64,5 KB · Görüntüleme: 63
Son düzenleyen: Moderatör:
Ramleri çıkartıp tekrar takmayı yada slotlarını değiştirmeyi dene istersen..

Dediğiniz gibi yaptım fakat sorun halen devam ediyor. Hatta 3-4 defa denedim fakat düzelmedi.
Kırmızı ışığın karşısında hangi donanımın yandığını gösteriyor mu? Bahsettiğiniz ışık Debug Led veya bazı anakartlar da XMP ışığı olabiliyor.
Yanan ışıklar CPU ve RAM ışıkları fakat daha sonrasından sönüyor. Daha önce böyle bir sorun yaşamıyordum yeni RAM alıp taktıktan sonra olmaya başladı.

Yeni RAM taktıktan sonra BIOS sıfırlama yapsaydın keşke.
BIOS sıfırlamayı dene.
Bunu bir deneyeceğim. Sebebi ne olabilir peki? İlk RAM taktığımda halen 8 GB olarak görüyordu. Daha sonrasında bios güncelledim ve 16 olarak görmeye başladı. Ama kırmızı LED sorunu geçmedi.

Eski donanım kimliği ile ye i donanım uyuşmadığından olmuş olabilir.
Donanım değişikliği olunca BIOS sıfırlama tavsiye ediyorum.

Sistem düzgün açılıyor mu?
Sistem düzgün çalışıyor dediğim gibi sadece açılırken ledlerin yanması ve ses çıkarması dışında bir sorun yok. Söylediğini denedikten sonra sonucu burada tekrar paylaşacağım.

Tamam bekliyorum.
Dediğin gibi yaptım fakat hiçbirşey değişmedi. Hala aynı sorun devam ediyor.
Not: Bugün durduk yere dediğim sorunla karşılaşmadım normal bir şekilde açtım ve açıldı. Sanırım benim bilgisayar yabancı bir cisim gördüğünde uyarı veriyor.
Sorun kendi kendine çözüldü konuyu kapatabilirsiniz. Yardım etmek isteyen herkese teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…