MSI B350 PC Mate sistem CPU LED yanma ve açılmama sorunu

Extingale

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayari kapattım ve bir kasa temizleme yaptım. Kasayi gayet düzenli şekilde temizledim her zaman nasıl yapıyorsam. Temizleme bitti her şeyi taktım, tam açacağım ekrana görüntü gelmedi ve ses gelmeye başladı. Baktim CPU LED ışığı yaniyor. Sogutucuyu cikardim tekrar denedim olmadi. Islemciyi actim pinlere baktim her şey düzgün. Koku yok, yanma yok. CPU Power kablosunun girişini çıkardım tekrar taktim ama yok hala yaniyor. Hicbir sorun yokken bir anda oldu. Arada bir DRAM ışığı da yandı onu duzelttim çıkar tak yaparak. Fakat bu CPU'yu çözemedim. Sizce sorun PSU'da mı? Düzeltilemez mi? Gidip 600-700 TL vermek istemiyorum. Yoksa sorun BIOS'ta mı? Şu anda anakart olarak B350 PC Mate var. Islemci olarak da Ryzen 3 1200 var. Lutfen birisi yardım etsin şu sorunu çözelim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Clear CMOS yaptınız mı?
Kasayı güçten çekin, pili çıkartıp 1 dk bekleyin. Daha sonra birleştirip çalıştırın.

Evet 36 saat uykusuzluk sonunda halletim.Bilgisayarın güç düğmesini kapattım, bekledim yarım saat kadar ve açıldı.Açıldı fakat bir kaç kez kapat aç yaptı kendini.Sonra tekrar açtım, bir sürü sorun çıktı.BIOS u açamıyordum, kendi kendine restart atıp duruyordu.Bir şekilde windowsu en temiz geri yükleme noktasına yükledim.Sorun yeni yüklediğim AMD OverDrive programıymış.Ben bilgisayara AMD OverDrive programı yükledikten sonra kapatmıştım, kapattıktan sonra, kapatmışken bir temizleme yapayım dedim.Aslında PSU'da, anakart da hiçbir sorun yokmuş.Sorun tamamen çok sinir olduğum AMD OverDrive programıymış.Sildim tekrar yüklememek üzere.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…