MSI B350 TOMAHAWK Anakart Nasıldır?

Alper AKMEHMET

Megapat
Yer
Rize
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
ASUS PRIME H610M-K D4 Intel H610 Soket 1700
Intel Core i5 12400F Soket 1700 12. Nesil 2.50GHz İşlemci
Kingston HyperX Predator DDR4 3000 Mhz (2x8)
ROG Strix Radeon™ RX 6600 XT OC Edition 8GB GDDR6
Asgard 250 GB m.2 Ssd
XIGMATEK VECTOR S SERİSİ 80PLUS SİLVER 750W
Meslek
Satış Müdürü
Merhabalar, Işlemci, anakart ve RAM'lerimi sattım. Yeni bir sistem toplayacağım, olmuşken yeni nesil olsun diyorum.

• İşlemci : AMD Ryzen 5 1600X
  • Anakart : MSI B350 TOMAHAWK AM4 AMD Ryzen™ DDR4 3200+MHz (O.C.) USB 3.1 Anakart
  • RAM: GSKILL 8GB (1x8GB) RipjawsV Kırmızı DDR4 3000MHz CL15 1.35V Tek Modül RAM

Bu üç parçayı almayı düşünüyorum. Ekran kartı olarak Asus Rog RX 480 var elimde. PSU olarak Xigmatek 80 Plus 750W var. Sizce 3 parça için problem yaşar mıyım? Özellikle anakart konusunda çekiniyorum. Forumda problem yaşayan arkadaşlar var. Herkes Gigabyte öneriyor. Siz ne dersiniz? Youtube'de Recep Baltaş beyin incelemesini izledim. Kendisi de bu anakartı kullanmış. Sizin görüşünüz nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakart gayet başarılı. Msı'ın bu tip anakartları askeri derecede güçlendirilmiş oluyor. Parçalarda da sıkıntı yok uyumludur.

Peki bellekler ana kart ile uyumlu mudur? bazı bellekleri belirtilen mhz hızlarında çalıştırmadığı söyleniyor forumda. sitesinde ana kartın katalogunu okudum ama uyumlu ram listesi tarzında bir şey göremedim açıkcası.

Bios güncellemesi yaptığın takdirde bahsettiğin bellekleri 2933MHz XMP profil hızlarıyla kullanabilirsin. Gigabyte gaming 3 ile daha fazla sorun yaşayan vardır. MSI anakart güncel sistemlerde gayet başarılı.

Aynı anakarta sahiptim. Gayet sağlam ve iyi bir anakart. Benim belleklerimi 3000Mhz'de desteklemiyordu. Değiştirmek istiyordum. Servise yolladım görüntü gelmiyordu. Sorunu hallettiler ama herhalde benim şansıma anakartın kenarını kırdılar serviste Benim de işime geldi biraz. Para Iadesi isteyip biraz para ekleyip üzerine belleklerimi stabil 3000Mhz'de kullanabileceğim ASUS ROG Strix B350-F aldım [emoji23] ama belleklerimi uyumlu seçseydim en başında kesinlikle MSI'dan memnundum. Tavsiye ederim.

BIOS güncellemesi yapsaydın belleklerini de o frekanslarda rahatça kullanabilirdin, bu işlem için servise gitmene gerek yoktu. Asus ROG Strix B350-F daha sonradan çıkan bir AM4 soket anakart olduğu için muhtemelen daha güncel bir BIOS ile geldi. Belleklerin uyumluluğu konusu ise Anakart üreticisinin denediği bellekler ile sınırlıdır. XMP profil destekleyen bellekler ile uyumludur.

Belleklerime uyumluluk gelmesi için 7 ay her gün BIOS güncellemesi için anakart sayfasını açıp BIOS bekledim ve her zaman güncel BIOS kullandım. [emoji4]

Belleklerime uyumluluk gelmesi için 7 ay her gün BIOS güncellemesi için anakart sayfasını açıp BIOS bekledim ve her zaman güncel BIOS kullandım. [emoji4]
Şuan Belleklerimi 3200MHz hızında sorunsuz kullanıyorum.
Yiğenime de geçen yaz başında R5 1600 bir sistem toplamıştık Corsair LPX 3000MHz bellekler ile ve 2667MHz üzerinde sonuç alamamıştık, geçen BIOS güncellemesi yaptık XMP profilden tek tıkla bellekleri 2933MHz ayarladık ve sorunsuz kullanmakta. MSI B350 Tomahawk iyi bir anakart.

CMK16GX4M2B3000C15R peki ya bu bellekler 3000Mhz destekliyor mu MSI B350 Tomahawk bakar mısın?

CMK16GX4M2B3000C15R peki ya bu bellekler 3000Mhz destekliyor mu MSI B350 Tomahawk bakar mısın?
Yiğenimin sisteminde belleklerin aynısı 15-17-17-35 hızlarında çalışıyor.
Tekrar söylüyorum anakart üreticisinin güncellemediği sürece, listede yayınlanan bellekler ve frekans hızları anakart çıkış tarihinde hazırlanmıştır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…