MSI B350 TOMAHAWK Anakart Nasıldır?

Kardeşim uyumlu olmadığı sürece XMP'de stabil çalışmıyor bir kere 2933Mhz'de açılıyorsa diğer açılışta 5 6 kere restart ediyor. Uyumlu bir bellek aldığınız sürece anakart çok iyi anakarta lafım yok. Her neyse sizin dediğiniz gibi olsun [emoji4]

Güzel yorumlarınız için ve bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. Büyük ihtimalle bu ana kartı alacağım öyle duruyor. Aslında bütçeme göre hareket etmeye çalışıyorum. 1600X almak istiyorum. 1600 alırsam bu ana kartı alabilirim. Ama 1600X'e çıktığım zaman bütçem yetmiyor gibi. O yüzden MSI B350 PC MATE AM4 AMD Ryzen™ DDR4 3200+MHz (O.C.) USB 3.1 Anakart ile birlikte 1600X'de alabilirim gibi duruyor. Crossfire filan yapma amacım yok zaten.

PC MATE yerine Tomahawk daha güzel bir seçim olacaktır. Nisan başında Ryzen 2600-2600x serileri çıkacak o zaman 2600-2600x toplamak daha mantıklı olabilir veya 1600-1600x işlemci fiyatları daha uygun bir seviyeye gelebilir. Bu arada bellek ve Ekran kartını alabilirsin bu sayede hemde ödemeyi parçalamış olursun.

@oguzhanb61 Ben denenmiş ve çalışan sistemlerden bahsediyorum. Bence konuyu sulandırıyorsun. Konu hakkında yeterince bilgili olduğunu düşünmüyorum. Sende Asus Strix B350-F anakart olduğu da meçhul, daha bu pazartesi bellekler için konu açmışsın ve Asus Prime B350 Plus anakartı sormuşsun. MSI B350 Tomahawk için RAM önerisi
Ayrıca imzanda da B350 Tomahawk yazıyor. Ve kullandığın hitap şekli de hiç hoş değil.

Ryzrn 1600 Msi Pc Mate Ana kart ve Kingston Hyperx 3000 Mhz Predator 8gb ram aldım. Kurdum sistemi şu anda gayet stabil çalışıyor. Fakat açılırken bir 5-6 sn ekran görüntü vermiyor sonra açılıyor pc nedeni nedir acaba?

O normal. Sistem açılırken hata var mi diye bakıyor. Anakartının üzerinde ledler vardir yanar tek tek. Sonra hepsi bittikten sonra açılır. Açılmayınca da o ledlere bakar anlarsın neyden dolayı açılmıyor diye sorun yok normal bir olay
Debug LED diye araştırırsan daha iyi kavrarsın hocam.

BIOS güncellemesi yaparsanız bir miktar daha hızlı açılacaktır. Güncellemelerin birinde BIOS yükleme zamanı ile bir optimizasyon vardı.

BIOS güncellemesi yaparsanız bir miktar daha hızlı açılacaktır. Güncellemelerin birinde BIOS yükleme zamanı ile bir optimizasyon vardı.

Evet dediğiniz gibi bios güncellemesi yaptım. Bastığım gibi windows masa üstü geliyor. Ortalama 10 sn civarı açılıyor artık. Teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…