MSI B350 Tomahawk Game Mode On sorunu

Vidocqs

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Sistemim şu şekilde:
  • Ryzen 1600X
  • Dark freezer x120 Soğutucu
  • MSI B350 Tomahawk Arctic
  • Corsair Led 2x8 16 GB 2666 MHz RAM
  • Asus Rog Strix 1060 6 GB
  • Evga 750 W +80 Plus Gold PSU
Öncelikle, PC'yi normal çalıştırdığım zaman şu ana kadar bir sıkıntı yaşamadım. Fakat BIOS'tan Game on moduna alıp çalıştırdığım zaman oyun oynarken bir süre sonra ekran görüntüsü gidiyor. Bilgisayar çalışmaya devam ediyordu. Son BIOS güncellemesini yaptım. Bu sefer Game moda alıp RAM frekanslarını biraz yükseltince (RAM'ler desteklemediği için 2133 MHz'de çalışıyor.) BIOS'tan çıktıktan sonra PC kapanıyor. Tekrar açılıyor, tekrar kapanıyor komple fanlar ve ışıklar sönüyor. Bu birkaç kez tekrarlandıktan sonra bilgisayar açılıyor. Oyuna girdiğim zaman 4.0 ile çalışması gerekirken 3.7 ile çalışıyor. Bunun sebebi nedir? Bir de sistemi Nisan ayında topladım. Oyunlarda 60 derece ile çalışan işlemci şu an 69-70'eri görüyor. Sanırım bu dış hava sıcaklığı ile de alakalı.

B350 kullanan arkadaşlar böyle bir sorun yaşadı mı ? Ya da bu sıkıntı neden kaynaklanıyor olabilir?

Merhaba. Sistemim şu şekilde:
  • Ryzen 1600X
  • Dark freezer x120 Soğutucu
  • MSI B350 Tomahawk Arctic
  • Corsair Led 2x8 16 GB 2666 MHz RAM
  • Asus Rog Strix 1060 6 GB
  • Evga 750 W +80 Plus Gold PSU
Öncelikle, PC'yi normal çalıştırdığım zaman şu ana kadar bir sıkıntı yaşamadım. Fakat BIOS'tan Game on moduna alıp çalıştırdığım zaman oyun oynarken bir süre sonra ekran görüntüsü gidiyor. Bilgisayar çalışmaya devam ediyordu. Son BIOS güncellemesini yaptım. Bu sefer Game moda alıp RAM frekanslarını biraz yükseltince (RAM'ler desteklemediği için 2133 MHz'de çalışıyor.) BIOS'tan çıktıktan sonra PC kapanıyor. Tekrar açılıyor, tekrar kapanıyor komple fanlar ve ışıklar sönüyor. Bu birkaç kez tekrarlandıktan sonra bilgisayar açılıyor. Oyuna girdiğim zaman 4.0 ile çalışması gerekirken 3.7 ile çalışıyor. Bunun sebebi nedir? Bir de sistemi Nisan ayında topladım. Oyunlarda 60 derece ile çalışan işlemci şu an 69-70'eri görüyor. Sanırım bu dış hava sıcaklığı ile de alakalı.

B350 kullanan arkadaşlar böyle bir sorun yaşadı mı ? Ya da bu sıkıntı neden kaynaklanıyor olabilir?
Öncelikle senin anakartının Arctic modelini kullanıyorum. Game mode sorunu yaşamadım ama evet. İşlemcim boşta 55 derece çalışıyor. Bunun nedeni bende ön tarafta fan yok. Hava akımını bırak hava bile girmiyor. :(

RAM olarak şunu söyleyeyim. Sakın Mhz' lerle oynama. Benimde anakartım desteklemiyordu. Birkaç gün 2667 Mhz' de çalıştırdım. Tabi bu süreçte zorlamak gerekiyor. Bilmeni isterim bilgisayar sürekli açılıp kapanıyor ve en sonunda fabrika sürümü ayarlarına dönüp açılıyor. Ben mesela zorladım 2667 Mhz açtı ama sonra yetinmedim ve 3000 Mhz zorladım. Fakat ne yazık ki RAM' ler bozuldu. Allah' tan değişim yaptılar. Yani anakartın desteklemiyorsa RAM hızları ile oynama. Ben şimdi uyumlu olan modeli ile değiştirdim. 3200 Mhz sorunsuz çalışıyor. Bu arada güncellemeleri bekle mutlaka destek gelir. Dış hava sıcaklığı bilgisayarı tabikide etkiler. Antartika' da çalıştır buz gibi oyna. :)

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı