MSI B350 Tomahawk XMP Mavi Ekran Hatası

kerioooo

Megapat
Daha fazla  
Corsair Dominator Platinum (2x8 ) 3200 MHz RAM ile birlikte, MSI B350 Tomahawk anakartı kullanıyorum. 3200 MHz desteklemediği için XMP 2 Profille otomatik ayarlıyorum ve 3200 olarak kullanmaya çalışıyorum ama şöyle bir sıkıntı doğuruyor bu olay bana. Sürekli yapmasa da sistemimi zorlayan oyunlarda, belli süre aralığında, değişik mavi ekran hataları veriyor ve otomatikman 2133 MHz'e düşürüyor kendini. Bunun için ne yapabilirim? Driverlerim güncel, anakartımın sitesinde RAM uyumluluğunda kullandığım RAM yok. Belki uyumsuzluğundan dolayıdır diye de düşündüm ama bir çözüm bulamadım. Yardım edebilirseniz sevinirim.

Dün gece iki tane mavi ekran hatası aldım:
  • BAD_POOL_CALLER
  • SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION

Minidump:

Aslında benimde MSI B350 PC Mate anakartım var ve BIOS güncelleyene kadar XMP ile RAM'lerim 2800MHz kadar çıkıyordu. BIOS güncelleyince 2933MHz modu da geldi 2. profil olarak. Son güncellemeyi yaptığım zaman ise XMP kısmında ve anakartın desteklediği bir hız olmasa bile elle 3000MHz belleklerimi tam hızla çalıştırabiliyorum. Uzun lafın kısası BIOS güncellemeyi deneyebilirsin.

2993MHz'e çekip kullanmaya çalışın. Bu frekansın üstünde sorunlar olabiliyor.
Önceden çekmişdim, yine de almışdım mavi ekran hatalarını. Tekrardan deniyeceğim ama bakalım şimdi bir sıkıntı çıkaracakmı.
Aslında benimde MSI B350 PC Mate anakartım var ve BIOS güncelleyene kadar XMP ile RAM'lerim 2800MHz kadar çıkıyordu. BIOS güncelleyince 2933MHz modu da geldi 2. profil olarak. Son güncellemeyi yaptığım zaman ise XMP kısmında ve anakartın desteklediği bir hız olmasa bile elle 3000MHz belleklerimi tam hızla çalıştırabiliyorum. Uzun lafın kısası BIOS güncellemeyi deneyebilirsin.
BIOS güncel, her zaman güncel de tutmaya çalışdım, onun bir faydası olmadı ne yazıkki.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı