MSI B350M Anakarta XMP İle 3200 MHz'ye Çıkamama

L00P

Kilopat
Daha fazla  
Anakartın üzerinde yaldır yaldır 3200 MHz destekler yazısıyla gaza gelip belleğe 100 lira fazladan verip 3200 MHz'ye çıkabilen XMP ile bir RAM tercih ettim. RAM'leri tek tek 2 adet olacak şekilde aldım. DIMM2-DIMM4 slotlarında takılılar.

Üstelik anakart bellek destek listesinde olan bir RAM. BIOS'um güncel, ancak sonuç XMP'yi açınca (profil1-2 fark etmez) açılmıyor birtakım hatalar mavi ekran veya EZ DEBUG ışıkları yanıyor... Uyumsuzluk veya sorun nerede anlayamadım. Not XMP'ye dokunmadan "oc genie 4"ü çalıştırınca da bilgisayar açılmıyor sorun veriyor. Velhasıl bu özellikleri kullandırtmıyor.

Anakart: MSI B350M PRO-VDH
İşlemci: Ryzen 1200
Bellek: 2x8 G.Skill 4GB RipjawsV Kırmızı 3200MHz DDR4 CL16 1.35V Tek Modül Ram F4-3200C16S-4GVKB
İşletim Sistemi: WİN10 64bit

Çözüm
AGESA code 1.0.0.2a güncellemesi buna neden olmuş olabilir. Emin değilim. Bende sorun yaptı çünkü.
Bende son BIOS güncellemesi yapınca sistem şaşırıyor. Denemek için;
Update AGESA code 1.0.0.2a 'dan önceki BIOS sürümünü yükleyip denermisiniz?
AGESA code 1.0.0.2a güncellemesi buna neden olmuş olabilir. Emin değilim. Bende sorun yaptı çünkü.

Çözüm
Flaşa iki önceki biosu attım ama eskiye dönmeme izin vermedi
"For providing better BIOS functionality and quality, the system will not allow to restore BIOS with older version after flashing this target BIOS" diyor hocam.

EVet hatırladım. vddcrsoc 1,05 volt ile düzeltmiştim. Fakat hala donanım hatası almaya devam ettim test yazılımlarında. Öyle kullanmaktansa eskiye döndüm.
vddcrsoc 1,05 volt, Bellek voltajını 1,35 volt olarak denermisiniz?

EVet hatırladım. vddcrsoc 1,05 volt ile düzeltmiştim. Fakat hala donanım hatası almaya devam ettim test yazılımlarında. Öyle kullanmaktansa eskiye döndüm.
vddcrsoc 1,05 volt, Bellek voltajını 1,35 volt olarak denermisiniz?
Acaba bizdeki sorun ram uyumsuzluğu mu işlemci ram destek sınırları mı yoksa anakart problemi mi?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı