MSI B350M Gaming GPU LED yanıyor

Snayperska

Megapat
Yer
Darıca/KOCAELİ
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Dün itibarıyla kasamı ve güç kaynağımı yenilemiş bulunuyorum. Kasa detayını yazmaya gerek duymuyorum sorunla alakalı olmadığı için. Eski PSU'm Corsair VS550 idi. Yeni aldığım ürün ise Thermaltake Smart RGB 600W modeli. Her neyse eski kasadaki parçalarımı yeni kasama aktardım kurulum kablo saklama vs her şey bitti. Kasadan Power tuşuna basıp sistemi açmak istediğimde GPU uyarı ledinin yandığını ve bir süre gitmediğini gördüm. Önceden böyle bir sorunum yoktu. Kasaya Power verdikten sonra yaklaşık 1dk kadar GPU LED'i yanık kalıyor ve sonrasında sönünce monitörüme görüntü geliyor ve şifre ekranından şifremi girip PC'mi açıyorum. Şifre ekranı gelene kadar monitörün Power ışığı yanıp sönüyor ve uyarı olarak önce no Signal ve sonrasında ise Display Port 1920x1080 ibaresi geliyor. LED ışığın sönmesini beklerken her şey çalışır durumda bekliyor klavye ışıkları, ekran kartı fanlarının dönmesi, kasadaki RGB fanların dönmesi ve ışıklarının yanması, RAM'lerin ışıklarının yanması vs kısaca her şeyde enerji var. Özellikle RAM'lerden şüphelenip bir denemek istedim fakat ikisinde de sorun yok. Zaten dediğim gibi 2 gün öncesinde eski PSU ve kasadayken sorun yoktu. Kasadan parçaları yeni PSU ile toplayınca böyle oldu. Sistemim şöyle MSI B350M Gaming Pro(son beta BIOS'ta[bir önceki tam sürümde sorun olduğu için beta kullanıyorum bu anakartı kullananlar bilir], R5 1600X (stok hızda), Sapphire AMD RX 480 4 GB, Corsair Vengeance Pro 2x8 (stok hızda), Gigabyte G27fc monitör (DP, 165Hz şeklinde kullanıyorum). Yardımcı olabilecek var mı sorun ile alakalı. Şimdiden teşekkürler.

denediğim çözüm yolları;

-Display Port yerine HDMI kablo ile denedim sorun devam ediyor,
-Ekran kartını söküp soketi temizleyip tekrar taktım sorun devam ediyor,
-Kasadaki tüm kabloları söküp tekrar taktım sorun devam ediyor,
-Farklı monitör denedim sorun devam ediyor,
-BIOS'u bir önceki (sorunlu olarak belirttiğim sürüm)'e döndürdüm sorun devam ediyor.

Belki birkaç bir şey daha yapmışımdır şu an aklıma gelenler bunlar. Teşekkürler şimdiden.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…