MSI B350M Gaming Pro Mikrofon Ses Almıyor

Cantle

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Yeni kurduğum sistemde benim için çok büyük bir problemle karşılaştım ve Türkçe/Yabancı kaynaklarda gördüğüm hiç bir çözüm işe yaramadı şu ana kadar.

Mikrofonlarım ses almıyor. Öncelikle denediğim şeyleri yazayım;

Kasanın ön tarafında kulaklık girişi çalışıyor ama mikrofon girişi çalışmıyor. Mikrofonlu kulaklığımı kulaklık girişine taktığımda ses alabiliyorum yalnız mikrofon çalışmıyor. (Laptobumda böyle bir problem yoktu.)

Mikrofon girişine taktığımda mikrofon olarak görüyor yalnız bu sefer ses alamıyorum da gönderemiyorum da. Yalnız kulaklığın uçlarını salladığımda statik gürültü ile karışık çıt çıt şeklinde sesler oluyor.

Arkadaki girişe taktığımda da çalışmıyor.

Sahnede kullandığım mikrofonu denemek için 3.5 mm jak çeviricisi ile taktığımda ise ses yok, kabloyu hareket ettirdiğimde bir statik gürültü var. Hiç bir şekilde sesimi almıyor. Bu mikrofonu da aynı şekilde ön ve arkadaki girişlerde denedim. Sonuç aynı.
Focusrite Scarlett Solo ses kartım var, laptop kullanırken aynı kulaklığı kulaklık girişine taktığımda mikrofonu ile birlikte kullanabilirken, şu an sadece kulaklık kısmı çalışıyor, mikrofon yine yok.

Denediğim kulaklıklar ve mikrofon diğer bilgisayarlarda/telefonlarda sorunsuz çalışıyor.

Anlayacağınız değişen tek şey, laptoptan masaüstü bilgisayara geçmiş olmam, geri kalan her şey aynı.

Realtek sürücülerim vs. güncel, kaldırıp tekrar yükledim, ses aygıtlarında mikrofonun sesi tamamen açık ve varsayılan kayıt aygıtı olarak ayarlı.

Aklımı kaçırmak üzereyim.

Sistem:

Windows 10 Pro 64Bit
Cooler Master Masterbox Lite 5
MSI B350M Gaming Pro
Ryzen 5 1500x
GTX1060 6GB
120 GB SSD
1 TB HD

Son düzenleyen: Moderatör:
@tunababaoley Ben en son yeni kulaklıkla denedim o şekilde ses almaya başladı ancak. Demek oluyorki laptoptan yeni pcye geçtiğim arada laptopta çalışan her şey bozulmaya karar vermiş :D

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı