MSI B350M Gaming Pro RAM O.C yapılır mı?

Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Makine Resim & Konstrüksiyon
Merhabalar. Gskill Flare X 2400MHZ 8x2 RAM kullanıyorum. Hız aşırtmaya uygun RAM'ler değil. Satıp 3600MHZ RAM almayı düşünüyorum fakat bir sorum olacak. Anakartım 3200+(OC) olarak yazıyor. Ben 3600MHZ RAM alıp takarsam XMP'den direk 3600 olarak kullanabilir miyim? Bilgisi olan var mı? Teşekkürler.

Elindekilerin hız aşırtmaya uygun olmadığını nereden çıkarttın? Yeni RAM almak gibi saçma bir şey yapma.
Stabil OC. değerleri yakalayamıyor. Memory TRY IT! ile hepsini denedim 3200MHZ'e kadar, stabil değer yok. Bir çok yabancı forum da stabil 2933-3200 değerleri buldum. Ekstra DRAM CALC. ile verilen değerleri eksiksiz uyguladım. 2667MHZ'de bile stabil durmadı. MEMTest'te sonuna kadar bile duramıyor. Varsa bir bildiğiniz önerilere açığım, denerim.

DRAM Timings bölümünü 20-25-25-25-50 yap. DRAM Voltage değerini 1.4V'a ayarla. 3000 MHz dene. Bulabilirsen Spread Spectrum ayarını kapat. SoC voltage değeri 1.1V'â sabitle.
Hocam eve gider gitmez denerim fakat voltaj fazla değil mi? RAM'ler 1.2 V ile 2400MHZ'de çalışıyor. Ben en fazla 1.36V ile deniyordum.

Fazla değil. DDR4'lerin çoğu 1.45V'a kadar dayanır. Samsung E-Die çipler için 1.55V bile deniyor.
Teşekkürler. Denedikten sonra bilgileri paylaşacağım.
DRAM Timings bölümünü 20-25-25-25-50 yap. DRAM Voltage değerini 1.4V'a ayarla. 3000 MHz dene. Bulabilirsen Spread Spectrum ayarını kapat. SoC voltage değeri 1.1V'â sabitle.
Maalesef siyah ekranda kaldı ve açılmadı. SoC'u auto yapıp tekrar aynı ayarlarda denedim fakat sonuç değişmedi. Voltajı 1.36-135 e düşürüp denedim. Sonuç aynı.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı