MSI B350M ile RTX 2060 Uyumu

Merhaba, yakın zamanda RTX 2060 satışa sunuldu ve elimde para varken almak istiyorum. Ana kartım MSI B350 PC MATE. Bildiğim kadarıyla PCI Express slotu hem ileriye hem geriye dönük bir slot. Bu sayede yeni çıkan ekran kartlarını GDDR farkına dikkat etmeden kullanabiliyoruz. RTX ekran kartlarının GDDR6 olduğunu biliyorum. Acaba ana kartım ile uyumlu mudur?
Ve sizce mevcut ekran kartımı (aşağıya yazdım) RTX 2060 ile değiştirmek mantıklı mı? Araştırmalarım sonucu mantıklı bir karar olduğunu düşünüyorum.
NOT: 3D render ile de uğraşıyorum bunu da göz önünde bulundurursanız sevinirim.

Donanım:
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 1600
  • Ekran Kartı: MSI GeForce GTX 1070 Gaming X
  • Ana Kart: MSI B350 PC MATE
  • RAM: GSKILL 2x8GB RıpjawsV 2400MHz CL15 (Bellekleri 3000MHz almadığım için üzgünüm)
  • HDD: Seagate 3.5" 1TB 7200RPM Barracuda
  • SSD: Toshiba OCZ TL100 240GB

Son düzenleme:
Ekran kartınız gayet yeterli 2060 çok büyütülüyor 1070Ti ile arasında 3-5 FPS fark var RTX ise daha oturmamış bir teknoloji biraz bekleyin 1070 sizi birkaç sene daha götürür o zamana kadar anakartı ve işlemciyi yükseltirsiniz sonunda ise 2060 yada 2070 alırsınız.

Ekran kartınız gayet yeterli 2060 çok büyütülüyor 1070Ti ile arasında 3-5 FPS fark var RTX ise daha oturmamış bir teknoloji biraz bekleyin 1070 sizi birkaç sene daha götürür o zamana kadar anakartı ve işlemciyi yükseltirsiniz sonunda ise 2060 yada 2070 alırsınız.

Cevabınız için teşekkürler. Yazmayı unuttuğum bir şey ekledim. Bazen kısa 3D animasyonlar da yapıyorum. Yani render konusunda da uğraşlarım var. Bunu da düşünürsek yine de 1070 kalsın mı dersiniz?

Cevabınız için teşekkürler. Yazmayı unuttuğum bir şey ekledim. Bazen kısa 3D animasyonlar da yapıyorum. Yani render konusunda da uğraşlarım var. Bunu da düşünürsek yine de 1070 kalsın mı dersiniz?
Eğer işinizi sorunsuz bir şekilde görüyorsa kalsın tabi 1070 çok güçlü bir kart

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı