MSI B350m Pro Realtek Sürücü Kurulumu

Rapap

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Sinir bozucu bir sorunum var.
Öncelikle sistemi yazayim:
  • Anakart: MSI B350m Pro VD Plus
  • Islemci: Ryzen 3 2200G
  • Ekran karti: MSI RX 470
Windows 10 Pro kurdum butun driverlari Windows kendi indiriyor fakat ses driveri kurulmuyor. Sağ alttaki hoparlörun üstünde çarpı var bagli hoparlor ya da kulaklik yok yaziyor. Ustune tıklayınca sorun gider çıkıyor ve orada gosterilen ses driverlari AMD High Definition driverlari sadece. Sağ tıklayinca da Sürücü Yükle (unknown) seçeneği var en üstte.
  • Anakartta sorun yok ayni parcalari farkli anakartta denedim yine ayni sorun vardi.
  • Driver Booster ise yaramiyor
  • Denetim Masasi'ndan ses bolumune girince orada hoparlor cikmiyor, yalnizca AMD High Definition aygitlari cikiyor
  • Aygit Yoneticisi'nde de Realtek gorunmuyor
  • Anakartin sitesinden realtek driver indirdim kurulum bitip yeniden baslatinca degisen bir sey yok, Program Files'daki dosyasinda 1-2 simge var. Sadece oraya yuklenen bir sey yok gibi.
  • Redstone denilen Windows versiyonlarindan indirdim yalnizca Windows 10 Pro'da denedim.
Ekran kartinida gormuyordu Atikmdag Patcher uygulamasindan sonra kurabildim.
Var mıdır bilen duyan cözen birileri, başına gelip de yardim edebilecek var mi? :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows 10 sürümünü belirtin ve BIOS'u güncelleyin:

Destek: B350M PRO-VD PLUS | Motherboard - The world leader in motherboard design | MSI Türkiye

Aygit Yoneticisi'nde de Realtek gorunmuyor
Ses, video ve oyun denetleyicileri altındaki aygıtları yazın.
Sağ alttaki hoparlörun üstünde çarpı var bagli hoparlor ya da kulaklik yok yaziyor.
Hoparlör ya da kulaklık bağlı mı? Bağlı ise nereye bağlı? Bu anakarttan ilk defa mı ses almaya çalışıyorsunuz?

Windows 10 sürümünü belirtin ve BIOS'u güncelleyin:

Destek: B350M PRO-VD PLUS | Motherboard - The world leader in motherboard design | MSI Türkiye

Ses, video ve oyun denetleyicileri altındaki aygıtları yazın.

Hoparlör ya da kulaklık bağlı mı? Bağlı ise nereye bağlı? Bu anakarttan ilk defa mı ses almaya çalışıyorsunuz?

Anakart servis tarafindan daha yeni guncelledi ryzen 2.nesil islemci icin gondermistim. Testlerinin yapilip gönderildigi soylendi.

Aygit yoneticisinde sadece Amd high definition audio var. Dxdiag da ses kisminda hicbir donanim görünmüyor.

Driverlar güncel. Windows 10 ve windows 8 de denedim. Ekran kartini söküp denedim. Ayni parcalari b450m cipsetli anakartta denedim ayni sorunu yasadim.
Kulaklik yada hoparloru hem kasadaki jaktan hemde anakartin jakindan denedim tepki yok.
Saatin yanindaki ses simgesine tiklayinca direkt sorun giderici aciliyor, orda önerdigi cihazlarda sadece amd aygitlari var
Audio on board does not work when using Ryzen 5... | Community

Burdaki sorunun aynisini yasiyorum. Serviste 1.nesil islemciyle testte sorun gorulmemis ben 2.nesil kullaniyorum

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı