Selamlar, MSI B350M PRO VD Plus anakartım var ve 2. bir RAM ekledim 3000 MHz 8 GB ondan sonra PC bir daha da açılmadı eskiyi taktım olmadı ne denediysem olmadı. Klavuzuna baktım ve JBAT1 kısımlı 2 pinli bir şeye 5-10 saniye dokunmam gerektiğini veya jumper takmam gerektiğini söyleniyordu ama güç kablosu çekiniz veya Power tuşunu kapalı tutunuz. Daha sonra tornavida ile dediği gibi 6 7 saniye falan tuttum ve PC'yi tekrar on durumunda çalıştırdım ve bu sefer ışıkları sırasıyla CPU dedi, DRAM dedi ilerlemeye başladı fakat yavaş bir şekilde kontrol ediyor. Boot kısmı ışık açık vaziyette takılı kaldı. Ekrana görüntü gelmedi bende kapattım ve BIOS kurulumu olan bir USB taktım ama bununla ilgisi olduğunu sanmıyorum yine de es geçmek istemedim. Tekrar çalıştırdığımda bu sefer sorunsuz vaziyette açıldı ve tekrar OC işlemlerimi yaptım 16 GB 3000 MHz'de sorunsuz devam şu an. Demek istediğim her anakartın kılavuzunda 16. sayfada clear CMOS diye bir bölümde sizde hangi isimle adlandırıldığını görebiliyorsunuz. Kendi anakartlarınızın kılavuzlarına bakınız.