MSI B350M PRO VDH UEFI Modda Çok Yavaş Boot Ediyor

• Konuyu başlatan UtguX
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 8
  • Görüntüleme 1.309

UtguX

Hectopat
Sorunumun tam olarak kaynağını bulamadım ama çok yaklaştım. İşletim sistemim Windows 10 ve SSD kullanıyorum. BIOS'tan 'Windows 10 WHQL Support' açınca zaten otomatik olarak UEFI Boot'a dönüyor. Bu şekilde sistemi açmaya çalıştığımda MSI logosu gelene kadar 40 saniye ile 70 saniye arası bir süre bekliyorum. Windows 10 WHQL Support'u kapatıp elle UEFI Boot'u seçtiğim zaman da durum aynı. BIOS'u Legacy yaparsam o zaman sorunsuz, güç tuşuna bastıktan toplam 30 35 saniye içerisinde, bilgisayarım açılıyor. Her iki Boot seçeneğinde de Boot priority ayarlarını kontrol ettim ve SSD dışındaki her şeyi kapattım. Sorunla ilgili bir ipucu daha var o da şöyle; PC'yi açıp klavye mouse sürücülerini devre dışı bırakınca (niye bilmiyorum klavye için iki mouse için iki sürücü var aynı isimde, birer tanesini devre dışı bırakıyorum) sadece tek seferlik UEFI Boot seçeneğinde çok hızlı bir şekilde açılıyor. Daha sonra tekrar denediğimde olmuyor yine logonun gelmesi uzun sürüyor. Tüm USB bağlantılarını söküp açınca yine aynı şekilde tek seferlik olmak üzere UEFI modda hızlı açılıyor. Sorunun tam olarak neden kaynaklandığını anlayamadım maalesef, yardımlarınızı bekliyorum iyi günler.

Evet denedim değişmedi, neredeyse her kombinasyonu denedim. Windows içerisinden yaptığım bir ayar buna sebep olabilir mi? Bana olamaz gibi geliyor çünkü MSI logosundan sonra çatır çutur açılıyor sorun MSI logosunun çıkma süresi. Legacy olarak yapınca süre çok azalıyor ama 1.5 senedir UEFI kullanırken şimdi kullanamam çok saçma geliyor ayrıca donanımla ilgili olsa legacy de de yavaş açılır diye düşünüyorum.

Genel olarak şu başlıktaki ayarları yaptım, bunların sorun olacağını düşünmüyorum. Klavye mouse sürücüleriyle bir bağlantı olabilir mi ?

Bu arada belirtmeyi unuttum aynı olayın benzeri bende de var yalnız bende 10-15 saniye sürüyor. Daha sonra MSI logosu geliyor ben de çözemedim bu olayı.
Ben de MSI B450 Gaming Plus Max kullanıyorum.
Peki bu olay Legacy'de neden olmuyor?
UEFI sürücüleri var hocam ekran kartının vs.

1571316217843.png

Olay günlüğünde böyle birşey buldum, her hata farklı birşey kimisinde ne olduğu yazmıyor kimisi svchost kimisi malwarebytes...

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı