Sorunumun tam olarak kaynağını bulamadım ama çok yaklaştım. İşletim sistemim Windows 10 ve SSD kullanıyorum. BIOS'tan 'Windows 10 WHQL Support' açınca zaten otomatik olarak UEFI Boot'a dönüyor. Bu şekilde sistemi açmaya çalıştığımda MSI logosu gelene kadar 40 saniye ile 70 saniye arası bir süre bekliyorum. Windows 10 WHQL Support'u kapatıp elle UEFI Boot'u seçtiğim zaman da durum aynı. BIOS'u Legacy yaparsam o zaman sorunsuz, güç tuşuna bastıktan toplam 30 35 saniye içerisinde, bilgisayarım açılıyor. Her iki Boot seçeneğinde de Boot priority ayarlarını kontrol ettim ve SSD dışındaki her şeyi kapattım. Sorunla ilgili bir ipucu daha var o da şöyle; PC'yi açıp klavye mouse sürücülerini devre dışı bırakınca (niye bilmiyorum klavye için iki mouse için iki sürücü var aynı isimde, birer tanesini devre dışı bırakıyorum) sadece tek seferlik UEFI Boot seçeneğinde çok hızlı bir şekilde açılıyor. Daha sonra tekrar denediğimde olmuyor yine logonun gelmesi uzun sürüyor. Tüm USB bağlantılarını söküp açınca yine aynı şekilde tek seferlik olmak üzere UEFI modda hızlı açılıyor. Sorunun tam olarak neden kaynaklandığını anlayamadım maalesef, yardımlarınızı bekliyorum iyi günler.