MSI B360-A Pro 2 adet M.2 SSD takılır mı?

ixdrone

Decipat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Mühendisi / Oyun geliştirici
Şu anda 500 GB Samsung M2 SSD'ye sahibim.
Bir tane de 500GB NVMe almak istiyorum.
Eğer alırsam ikisini birden kullanabilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir tane M.2 slotunuz olduğundan yeni bir M.2 SSD takabilmek için dönüştürücü almak zorundasınız. Ekran kartının takılı olduğu slotun altındaki işaretli slota takıp kullanabilirsiniz. Eğer dönüştürücü alacaksınız NVMe SSD desteklediğinden emin olun.

Elimde olan kart : Samsung 500GB 860 EVO SATA 3.0
Almak istediğim kart: Corsair 480GB Force Serisi MP510 NVMe M.2 SSD

@GoodBye^^ @helvaci

Demin öğrendiğim üzere, şu anki SSD'im sata 3.0 imiş. O, sata 3 kısmında takılır olsa, yeni alacağımı da m2 kısmına taksam olmaz mı ? yine parça mı gerekir ? @helvaci

Anakartınızın üstünde sadece 1(bir) tane M.2 slotunuz var. Başka M.2 takabileceğiniz yer yok. Elinizdeki M.2 SATA SSD için yine dönüştürücüye ihtiyacınız var. Yeni alacağınız NVMe SSD'yi anakart üzerindeki yere takabilirsiniz. Bu sefer M.2 SATA SSD desteği olan bir dönüştürücü alıp elinizdeki Samsung SSD'yi dönüştürücü ile beraber resimde işaretlediğim slota takacaksınız. İki tane M.2 SSD'yi beraber kullanmak istiyorsanız bu şekilde kullanabilirsiniz.

Soruyu ilk başta hatalı sormuşum hocam, özür dilerim. Demek istediğinizi tamamen anladım. Ben elimdeki SSD'yi m2 sanıyordum. Elimdeki Sata imiş. Cevaplarınız için teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…