MSI B450 Anakartta RAM'ler hangi slotlara takılmalı?

shidare

Centipat
Daha fazla  
Selamlar, sistemimde 2 farklı markanın 2 adet 8 GB 3200MHz RAM'leri bulunmaktaydı. Son zamanlarda mavi ekran hatası almaya başlayınca bunun RAM'lerden olabileceğini düşündüm ve tek tek deneyip sorunlu olan RAM'i buldum. Bunlar anakartta 1-3 şeklinde takılıydı, 1-2, 2-3, 3-4 şeklinde yani yan yana taksam bu RAM'leri bir sıkıntı yaşar mıyım? Anakartım MSI B450.

Selamlar, sistemimde 2 farklı markanın 2 adet 8 GB 3200MHz RAM'leri bulunmaktaydı. Son zamanlarda mavi ekran hatası almaya başlayınca bunun RAM'lerden olabileceğini düşündüm ve tek tek deneyip sorunlu olan RAM'i buldum. Bunlar anakartta 1-3 şeklinde takılıydı, 1-2, 2-3, 3-4 şeklinde yani yan yana taksam bu RAM'leri bir sıkıntı yaşar mıyım? Anakartım MSI b450.

Anakart kullanım kılavuzunda veya sitesinde yazar nereye tskman gerektigi.

Selamlar, sistemimde 2 farklı markanın 2 adet 8 GB 3200MHz RAM'leri bulunmaktaydı. Son zamanlarda mavi ekran hatası almaya başlayınca bunun RAM'lerden olabileceğini düşündüm ve tek tek deneyip sorunlu olan RAM'i buldum. Bunlar anakartta 1-3 şeklinde takılıydı, 1-2, 2-3, 3-4 şeklinde yani yan yana taksam bu RAM'leri bir sıkıntı yaşar mıyım? Anakartım MSI B450.
1-3 şeklinde arada boşluk olmasının sebebi çift kanal olmasıdır eğer 1-2 şeklinde takarsa muhtemelen ramlerin cift kanalda çalışmayacak bu 3-4 içinde geçerli

1-3 şeklinde arada boşluk olmasının sebebi çift kanal olmasıdır eğer 1-2 şeklinde takarsa muhtemelen RAM'lerin cift kanalda çalışmayacak bu 3-4 içinde geçerli.

Ve bu da ramlarinin tek kanalda çalıştıgı için performans kaybı yaşamana sebep olacak.

1-3 şeklinde arada boşluk olmasının sebebi çift kanal olmasıdır eğer 1-2 şeklinde takarsa muhtemelen ramlerin cift kanalda çalışmayacak bu 3-4 içinde geçerli

Ve bu da ramlarinin tek kanalda çalıştıgı için performans kaybı yaşamana sebep olacak.
Dediğim gibi ramlerimin ikisi de birbirinden farklı dolayısıyla çift kanal olayı falan yok. 1-2 şeklinde takarsam gene çalışır mı onu soruyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı