MSI B450 Tomahawk anakarta 2 ekran kartı takılır mı?

OldGamerTR94

Hectopat
Yer
İSTANBUL
Daha fazla  
Meslek
POLİS
MSI B450 Tomahawk Max AMD B450 soket AM4 DDR4 4133(OC)MHz ATX Gaming anakart.

Arkadaşlar benim anakart modelim bu. Merak ettiğim konu ise; bu anakarta iki adet ekran kartı takılıyor mu? Bunun böyle özellikleri olup olmadığını nasıl anlarız? Araştırdım bulamadım.

1625159930609.png

2 tane düz bir şekilde takabilirsin, eğer 3 tane de riser alırsan toplam 5 tane takabilirsin.

Peki farklı modeller de takılabilir mi kardeşim? Ayrıca performans vs nasıl olur? PSU önemli mi 2. Takarsak? Bir de 3 tanr riser demişsin orayı anlayamadım

PSU tabii ki de çok önemli, bağlayacağınız kartların gereksinimine göre bir PSU ayarlamanız lazım. Örneğin kartlar 400+450 tüketiyor ve sizin PS'unuz 500W ise sıkıntı çıkar ya gidip 1000W'lık bir PSU ayarlamanız gerekir ya da gidip 2. bir PSU almanız gerekir.

1'den fazla kart mining dışında pek mantıklı değil. Oyun performansı için falan 2 kart takmak pek mantıklı değil.

Yukarıda attığım görselde 2 tane uzun soket 3 tane kısa soket var, o kısa soketlere attığım linkteki ürünü takıyorsun sonra bu ürüne ekran kartını takıyorsun. (ben kabaca anlattım YouTube'tan falan bakarsan daha detaylı görebilirsin.)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı