MSI B450 Tomahawk BIOS Arayüzü Değişti

mahmut038

Kilopat
Yer
Kayseri
Merhaba. Güncel olsun diye düşünüp Anakart BIOS Sürümünü (V19) güncelledim. Acele ettim. Acaba beta güncelleme mi? Keşke Güncelleme yapmasaydım. Açıkçası üzüldüm eski arayüz çok iyiydi. Fan kontrol, Detaylı Overclock, Takılı parçaları gösteren ekran gibi.

İşlemci Ryzen 5 2600X 3. nesil de değil? Çok ilginç ya. Eski sürüme nasıl döneriz? BIOS Flashback ile eski sürüm BIOS'a geçebilir miyiz? Beklesek düzeltebilirler mi acaba? Umarım donanımsal bir sorun çıkarmaz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartın BIOS çipi 16 MB olduğundan dolayı yeni işlemcilere destek vermek için görsel öğeleri kaldırdılar. Burada anlattık:

Ben yeni BIOS'ta kalmanızı öneririm. Flashback ile geri dönülebilir mi emin değilim. Dönülebilmesi lazım.

Merhaba Recep Bey,

Daha önce bu BIOS'a güncelleyip, beta sanıp M-Flash ile geri döndüm. Güncelleme yapar gibi yaptım. Problem olmadı. Ama öneriniz Click Lite ise hemen güncelliyorum.

Recep Bey ilginizden ötürü çok teşekkür ederim. Böyle bırakıyorum. Tereddüt ettiğim nokta arayüzden çok donanımsal bir problem(İşlemci ve Ram dan ötürü sorun çıkarmaz diye düşünüyorum ama Voltaj değerleri ile ilgili) sorun çıkarır mı?

Muhtemelen 1-2 ay sonra tekrar yeni bir güncelleme ile düzeltirler diye düşünüyorum.

Recep Bey, Ryzen 5 2600x ile ben de tomahawkın v15 bios sürümünü kullanıyorum.Yeni bios güncellemeleri benimde kafamı karıştırdı ama sanırım sadece 3.nesil ryzenleri desteklemek için getirilmiş güncellemeler. Sizce 2600x kullanan biri v15 olan biosu v19 a güncellemeli midir bu durumda ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…