MSI B450 Tomahawk Max DRAM Işığı

45406

Kilopat
Makaleler
1
Yeni anakart ve RAM aldım geçtiğimiz günlerde, MSI B450 Tomahawk Max ve XPG Gammix D30 8GBx2 3000MHz CL16 modeli.

Sistemi bir araya getirdikten sonra hiçbir şekilde görüntü alamadım.

Sistemim şu, R5 1500X, RX 580 4G, MSI anakart ve XPG RAM.

Sistem boş formatlı şekilde toplamaya başladım, toplarken yanlış bir kurulum olduğunu sanmıyorum, büyük ihtimalle ya işlemci ram uyuşmazlığı yâda anakart ram uyuşmazlığı yaşıyorum.

Görseller de anakartın verdiği uyarı ışığı şu şekilde. (Görseller en aşağıya gitti)

Denediğim çözümler olarak.
Bios pilini çıkartıp biosu sıfırlamak, Farklı RAM slotları ile açmayı denemek.
İşlemci fanının vidalarını gevşetmek.

Şuan anakartı geri iade işlemini başlatmadan önceki son nokta durumunda bulunuyorum. Şahsen bugün kargo firmaları hizmet veriyor olsaydı geri iade etmeyi deneyecektim.

IMG-20201219-WA0003.jpg

IMG_20201219_153524.jpg

IMG_20201219_153938.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam, RAM ışığı ise arkadaşımın dediği gibi yapın. Parlak yerlerini yumuşak silgi ile temizleyip takın. Daha sonra BIOS pilini sök tak yapıp deneyin. Olmazsa garantiye gönderin. Tek tek ve farklı slotlarda denemeyi unutmayın. 1-3 veya 2-4 yapın.

Hocam RAM'lerin ucunu silgiyle silmeyi denediniz mi?

Hocam, RAM ışığı ise arkadaşımın dediği gibi yapın. Parlak yerlerini yumuşak silgi ile temizleyip takın. Daha sonra BIOS pilini sök tak yapıp deneyin. Olmazsa garantiye gönderin. Tek tek ve farklı slotlarda denemeyi unutmayın. 1-3 veya 2-4 yapın.
Maalesef bu yöntemi de denemiştim, yazmayı unutmuşum.
Ya bu anakart ve işlemci Türkiye de çok mu nadir arkadaş hiç adam akıllı Türkçe kaynak yok.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı