MSI B450 Tomahawk Max kulaklık ve mikrofon bağlantısı

K E D Y

Kilopat
MSI B450 Tomahawk Max anakart kullanıyorum. Anakartta 6 tane jak girişi bulunuyor. Bunların biri kırmızı diğerleri siyah. Tek jak çıkışlı telefon kulaklıklarını hangi girişe bağlamalıyım? Birçok şey denedim ama her seferinde kulaklığın mikrofonu çalışmadı. 2 jak çıkışlı kulaklıklarda sorun olmuyor ancak tek jaklı kulaklıklarda mikrofonu bir türlü algılamıyor. Acaba uyumlu mu değil? Yardımlarınızı bekliyorum

O bağlantıyı sağlamak için resimde bulunan eklerden almak lazım. Bir ucu mikrofon yerine diğerini ise normal ses çıkışına takmanız yeterli.

Dosya Ekleri

• 8948765589554.jpg
    6 KB · Görüntüleme: 52
O bağlantıyı sağlamak için resimde bulunan eklerden almak lazım. Bir ucu mikrofon yerine diğerini ise normal ses çıkışına takmanız yeterli.
Anakarta bunun için niye ayrı bir jak girişi koymamışlar ki? 6 giriş var ve hiçbiri işime yaramıyor. Neyse... Teşekkürler cevabınız için.

Anakarta bunun için niye ayrı bir jak girişi koymamışlar ki? 6 giriş var ve hiçbiri işime yaramıyor. Neyse... Teşekkürler cevabınız için.
Bunun sebebi 5.1 ve 7.1 ses sistemlerine bağlantı sağlamak için fazladan çıkış vardır. Ve her birinin görevi ayrıdır. Mesela birisi ses sisteminde bulunan orta hoparlöre bağlanır diğeri mikrofona birisi stereo bağlantıya vb. böyle gider. Birleşik jak kullanımı genellikle mobil cihazlarda görülür. Cep telefonları, tabletler ve laptoplar gibi. Bazı eski laptoplar veya gaming ürüünlerde ayrı olanını bulabilirsiniz. Bunun sebebi ise daha fazla kalite elde edilmesidir. PC'ler için üretilen USB veya çift kablolu ürünler daha iyi performans verebilir. Bu kabloyu taksanız bile bazen seste parazitlenme ve ses azlığı gibi sorunlarla karşılaşabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…