MSI B450 Tomahawk Max Ryzen 9 3950X çalıştırır mı?

Ben bu adamın B450 anakart gönderdikleri videosunu izledim ve ASRock bu iki kartı göndermiş tahminen o yüzden iki model var.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Karga buruna dayanabilir mi bilemem 😃

Karga burun yok :) Ancak bana o kaliteyi sunduğu için, ASRock'a ve tedarikçisi olan Akortek Bilişim'e teşekkürler :)

Burda bahsedilen kişi benim sanırım. Benim demek istediğim Ryzen 7 işlemcilerin hakkı X570 anakartlardır.
:)
Demek istediğim, 1400 liralık X570 anakartların bile 1000 liralık Tomahawk Max'ı geçememesi. :)
Yani R7 yerine R9'un hakkı X570. Zaten PCIe gen 4.0'ın bir anlamı yok, 970 Evo'yu bile geçemediler daha. @actanonverba Reis bahsetmişti, ben de hak verdim. :)

Bir de Tomahawk Max 3600 için gerçekten çok üst düzey kalıyor, ben de eskiden bu kafadaydım, @Vorplody Reis uyarmıştı. 3800X'i geçtim, en az 3700X o kartın hakkı diye düşünüyorum. :)

Pegatron, ASUS'un elindeki bütün kaliteli bölümleri aldı herhalde.

Siz MSI'ın genel malzeme kalitesinden mi memnun değildiniz?
Evet genel anlamda plastik oyuncaktan yapılmış gibi bir hissiyatı vardı. Hiçbir şey yapmadığım halde ekran kartı tırnağı kırılmıştı. Hatta onun yüzünden SSD'min SATA portunu yamulttum, nasıl yaparım derdindeyim.

Demek istediğim, 1400 liralık X570 anakartların bile 1000 liralık Tomahawk Max'ı geçememesi. :)
Yani R7 yerine R9'un hakkı X570. Zaten PCIe gen 4.0'ın bir anlamı yok, 970 Evo'yu bile geçemediler daha. @actanonverba Reis bahsetmişti, ben de hak verdim. :)

Bir de Tomahawk Max 3600 için gerçekten çok üst düzey kalıyor, ben de eskiden bu kafadaydım, @Vorplody Reis uyarmıştı. 3800X'i geçtim, en az 3700X o kartın hakkı diye düşünüyorum. :)
ASRock B450 Fat1lty-3600X-Arctic 34 DUO gibi bir şey çok güzel olur bence hadi işlemci 3700X olabilir ama bahsettiğiniz gibi 3800X biraz fazla gelir.

X570 önericem diye MSI'ın uygun fiyatlı anakartlarını önermem en az Prime X570-P hatta yine Hardware Unboxed uygun fiyatlı anakartları karşılaştırdığı bir video vardı ve en soğuk Prime çıkıyordu izleyebilirsiniz.

Bu 3’lüyü son konuma davet ediyorum, yardıma ihtiyacım var... 7K’lık sistem konuma göz atıp yorumlar mısınız?

@Sylveon @Motionless IN White @stevesm1221
Bu 3’lüyü son konuma davet ediyorum, yardıma ihtiyacım var... 7K’lık sistem konuma göz atıp yorumlar mısınız?

@Sylveon @Motionless IN White @stevesm1221

X570 önericem diye MSI'ın uygun fiyatlı anakartlarını önermem en az Prime X570-P hatta yine Hardware Unboxed uygun fiyatlı anakartları karşılaştırdığı bir video vardı ve en soğuk Prime çıkıyordu izleyebilirsiniz.
Benim bahsettiğim X570 anakartların serinliği değil ki, en ucuz X570 anakart 1400 lira civarında ve 1000 liralık Tomahawk Max 1400 liralıktan daha iyi bir performans veriyorsa Tomahawk seçmek daha mantıklı değil mi? Tomahawk Max'ı geçebilen anakartların fiyatı çok pahalı ve o işlemci X570 hak ediyor diye anakarta daha fazla bütçe ayırıp sistemin genel bütçesini şişirmek anlamsız geliyor şahsen.

Benim bahsettiğim X570 anakartların serinliği değil ki, en ucuz X570 anakart 1400 lira civarında ve 1000 liralık Tomahawk Max 1400 liralıktan daha iyi bir performans veriyorsa Tomahawk seçmek daha mantıklı değil mi? Tomahawk Max'ı geçebilen anakartların fiyatı çok pahalı ve o işlemci X570 hak ediyor diye anakarta daha fazla bütçe ayırıp sistemin genel bütçesini şişirmek anlamsız geliyor şahsen.
X570 Prime öncesi için evet doğru dediğniz ama alıcak kişi ses kartı,WiFi gibi şeylere önem verebilir ben zaten çoğu zaman en az 3800X-Aorus X570 Elite-ASRock Taichi şeklinde kullanıyorum.

X570 Prime öncesi için evet doğru dediğniz ama alıcak kişi ses kartı,WiFi gibi şeylere önem verebilir ben zaten çoğu zaman en az 3800X-Aorus X570 Elite-ASRock Taichi şeklinde kullanıyorum.
Evet o konuda haklısınız, mesela Tomahawk'ta kullanılan ses kartı iç açıcı değil. 3800X içinde X570 öneriyorum zaten. 3700X ve altı için B450'den vazgeçmem yinede. :)

Tomahawk'ın hakkı 3600 değildir bence her zaman dediğim gibi. Adamın bütçesi sınırlı, 3600 işlemci almayı düşünüyor cevaplara bakıyorum hemen Tomahawk cevapları yapıştırılmış Tomahawk alacağıma B450 Gaming X alır kalan parayı diğer parçalara yatırırım. İleri dönük olmasını isteyen, bütçesi fazla olan 3600X ve üzeri işlemci kullanacak arkadaşlar yönelebilir orası ayrı. Ama üst düzey bir anakart gözüyle bakılmalı bence.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı