MSI B450 Tomahawk Max vs. MSI B450 GAMING Plus Max vs. ASUS Prime B450M- a II

EmirKaraca

Hectopat
Daha fazla  
Herkese selamlar, birkaç gündür araştırma yapıyorum fakat bir türlü karar veremedim. Şu an elimde 1660 Super, Ryzen 5 3600 ve XPG Spectrix D41 16 GB 3000MHz (8x2) var, bu sistem için düşündüğüm 3 tane anakart var; 1000 ₺'ye kadar anakart bütçem var.

-MSI B450 Tomahawk Max.
-MSI B450 GAMING Plus Max.
-ASUS Prime B450M- a II.

Bu 3 anakarttan birini satın almayı düşünüyorum, sizce bu anakartlardan hangisi alınır veya başka bir anakart daha mı mantıklı olur?

Tomahawk kullanıyorum 6 aydır gayet güzel sıkıntı yok O.C keyifli.

Şuradan karşılarştırabilirsin. Bence o bütçeye çıkabiliyorsan B550 serisini alarak ileriye dönük bir yatırım yapmış olursun. İlla da B450 istiyorum diyorsan da B450M S2H öneririm. Paran da cebinde kalmış olur. 400 liraya değecek bir fark yok kesinlikle.

Hocam B450M S2H güzel bir anakart fakat dediğiniz saçma olmuş. B450 Tomahawk ile S2H arasında dağlar kadar fark var. Arkadaş isterse üst seviye bir B450 alsın ya da giriş-orta seviye bir B550 alabilir. Fakat ben olsam B450 Tomahawk alırdım.

Fark var tabii ki. Mesela farklar neler? RAM kapasitesi 64 GB vs 32 GB. Eğer kullanıcı 32'den fazla kullanmayacaksa (normal kullanıcı olduğunu varsayıyorum) Tomahawk gereksiz olacak. 4 RAM kanalı vs 2 RAM kanalı. Yine az önceki söylediğime benzer bu da. Çoklu GPU desteği var. Eğer normal bir kullanıcıysa bu da gereksiz. (Yayıncı olmadığını varsayıyorum.) 6 SATA yuvası vs 4 SATA yuvası. 4 tane fazlasıyla yeterli gelir normal kullanıcılara. Geriye ne kalıyor? Type-C ve RGB aydınlatma. Bunun için de yaklaşık 400lira verilir mi bilemem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…