Herkese merhabalar önümüzdeki 1-2 ay içinde bir sistem toplamak istiyorum elimde 8000 TL gibi bir nakit var. 8000 TL ile bir sistem ve 2000 TL ile de 2K bir monitor alma planlarım var. Sistemin amacı 2K çözünürlükte tatmin edici akıcılıkta High-Ultra grafik ayarlarında oyun oynama, sanal makine ağı ile sistem simülasyonları gerçekleştirme ve orta seviye Visual Studio, Android Studio ile program geliştirme olacak. Çok üstüne düşünmediğim bir sistemi İtopya üzerinden düzenledim. Tamamen tavsiye verecek arkadaşlara referans olsun diye sistemde olmasını istediğim tek bileşen anakart diğer bileşenler için tavsiye verebilirsiniz.
Bileşenlerini temini konusunda güvenirliği kanıtlanmış ve garanti konusunda sıkıntı yaşamayacağım firmaları tavsiye ederseniz sevinirim.
Not: Depolama bileşenleri elimde mevcut. Sisteme dahil bir adet işletim sistemi ve genel kullanımı iyileştirecek 240 GB bandında hızlı bir SSD eklemeyi planlıyorum.
Bu bileşenler hakkında bilgisi olan arkadaşlar konuya tavsiyelerini iletebilir mi? İlk mesajımda belirttiğim gibi önümüzdeki 1-2 ay içinde bir sistem toplamak istiyorum, komple bütün bileşenleri önermenize gerek yok bileşenleri teker teker de temin edip toplayabilirim. İndirimde olan ve kaliteli bileşenleri tavsiye olarak belirtebilirsiniz. İşlemci konusunda 4. nesil Ryzen işlemcilere geçmeyi düşünüyorum 2020 sonu 2021 başı gibi. İdaretten Ryzen 3 3300X almayı planlıyordum ama hem fiyatları hem de stok durumları çok stabil gözükmüyor.
Not: Bütçe 10.000 TL azami bir tahmindir daha 2 bin TL gibi bir esneme payım olabilir ekonomik durumlara bağlı olarak.