B450 Tomahawk anakartını kullanıyorum, sistemi kurduğum zaman anakartın RGB ledlerinde sorun yoktu fakat aynı günün akşamından beri bu sorunu yaşıyorum. RGB LED'ler den 2'si yanmıyor veya sadece kırmızı renkte yanıyor.
Önerilerinizi bekliyorum.
Resim çekildikten sonra 2 LED daha artık yanmıyor;
-BIOS sürümü güncel.
-Mystic light sürümü güncel.
Keşke değiştirmiş olsam fakat hiçbir ayar değiştirmedim sistemi kurduğum saatlerde mystic light indirip denemiştim hatta bir sıkıntı var mı diye,hiç bir sorunla da karşılaşmadım fakat birkaç saat sonrasında bir anda oyun sırasında iken ledlerden biri söndü resimde de fark edeceğiniz gibi üst kısımdan 3.led hiç yanmıyor aradaki boşluktan anlaşılıyordur umarım.Şimdi atmış olduğum fotoğraf ise bilgisayarımı açarken çekmiş olduğum fotoğraf diğer ledler mavi yanarken birisi kablonun altında olmak üzere 2 si kırmızı birisi yeşil yanıyor üstteki led ise pc yi açarken bile yanmıyor.Yabancı ve yerli forumlarda'da bu sorunu yaşayan arkadaşlar gördüm fakat net bir çözüm bulamadım.Yardımlarınızı bekliyorum.
Merhaba, Bende de benzer bir sorun oluştu. Anakartın son durumu nedir? Garantiye gönderdiniz mi? Açıkçası bu rgb led sorunu ilerde anakartın başka bir yerinde sorun çıkarmayacaksa garantiye göndermeyi düşünmüyorum.
Merhaba, Bende de benzer bir sorun oluştu. Anakartın son durumu nedir? Garantiye gönderdiniz mi? Açıkçası bu rgb led sorunu ilerde anakartın başka bir yerinde sorun çıkarmayacaksa garantiye göndermeyi düşünmüyorum.
Anakart da sorun devam ediyor bazen ledleri kapatıyorum veya sadece kırmızıda tutuyorum.Kartı garantiye göndermedim şuan kartta farklı bir sorunda yok,sanırsam bu LED olayı kronik,yabancı forumlarda bu sorundan muzdarip insanlarda var.Tabii ki bu sorunu yaşamayan insanlarda var teknoloji biraz şans işi açıkçası.Garantiye göndermeyi düşünmüyorum çünkü parçaları teker teker söküp uğraşıp risk almak istemedim ama servispoint ile iletişime geçmeyi düşünüyorum bilgi alacağım eğer gerçekten bu sorun için bir çözümleri varsa gönderirim, yabancı ülkelerde bu sorunu yaşayan insanların iade aldıklarını da öğrendim.Yoksa LED kapalı kalsa da olur, kartı böyle de kullanırım.Tek korkum böyle bir sorun ile karşılaştım umarım farklı bir sorun ile de karşılaşmam.
Aynı senin gibi düşünüyorum. Benim de ilerde bu led sorunundan dolayı anakartta başka bir sorun olmasından korkuyorum. Zaten MSİ Mystic Light 3 rgb led kontrolcüsünden daha iyi bir kontrolcüye sahibim. Bende jrgb1 hiç çalışmıyor, jrgb2 ise sadece mavi tonunda bir renk veriyor ve hiçbir şekilde kontrol edemiyorum. Bende servis point ile görüşmeyi düşünüyorum. Eğer yenisini yollayacaklarsa o zaman gönderirim. İlgin ve cevabın için teşekkürler...