MSI B450A-Pro Corsair RAM desteği

Yer
İstanbul/Ataşehir
MSI B450A-Pro anakart kullanıyorum. CMK16GX4M2E3200C16 RAM'ler ile birlikte XMP açtığımda daha önce arada sırada kilitlenme(çoğunlukla sistem ilk açıldığında veya birkaç defa yeniden başlatmalarda BIOS ekranından Windows'a geçeceği sırada oluyordu) CPU LED ve görüntü gitmesi. Restart atarak düzelebiliyordu. Klavye. Mouse ışığıda sönüyordu. Şu an anakart ve RAM servispointte. Test için gönderdim. Ve BIOS sürümü düşürtmek için. Bu sorun şaçma bir şekilde BIOS sürümünden de olabiliyormuş. Ben her halükarda kendimi güvenceye alayım dedim. Servise göndermeden önce denemediğim yol kalmadı diyebilirim. Format, en güncel ekran kartı sürücüsü, chipset sürücüsü, ses sürücüsü, internet sürücüsü ve Windows Update'leri. Bunlarla beraber OCCT, FurMark ve AIDA64'de sistemin sınırlarını zorlayarak herhangi bir probleme maruz kalacak mı diye bakmak. Hiç bir şekilde problem yapmadı testlerde. Bu yaşamış olduğum sorunu Corsair ile iletişime geçerek belirttim. XMP kapalı halde yaşamadığımı açık konumdayken yaşadığımı söyledim. Şöyle bir mesajla iyice RAM uyumsuzluğundan emin olamama doğru ittiler beni.

Bu bellek kiti, seçtiğiniz anakart ve CPU kombinasyonuyla bir uyumluluk sorunu yaşıyormuşsunuz gibi görünüyor. Anakart hafızanızı QVL kontrol ettikten sonra MSI, hangi CPU'yu takmış olursanız olun, bu kiti anakartınızla uyumlu olarak listelemediğini görüyorum. Overclock olduğu için RAM'i XMP'ye göre garanti etmiyoruz. Bir RAM kitinin belirli bir XMP profiline yüklenebilmesi, CPU ve anakart üzerindeki tümleşik bellek denetleyicisinin bu hızlarda bir RAM kiti çalıştırma yeteneğine tamamen bağlıdır. DDR4 RAM kitlerinin yalnızca 2133MHz DDR4 spesifikasyonunda çalışacağını garanti ediyoruz. Bir kitin nominal XMP profil hızı, çoğu sistemde çalışabilmek için kiti doğruladığımız, ancak garanti edilmediğidir.

Siz ne düşünüyorsunuz? Önceki RAM'ler varken bu problemler yoktu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Servispoint denilen çöp servis hakkında şöyle anımı anlatiyim. Anakart VRM'lerim çok ısınıyor diye kendilerini aradım. Konuşmalar sonucu anakartı onlara göndermeli istediler, neyse yolladim. Bana test ettiklerini ve videonun kutu içindeki DVD'de olduğunu belirttiler. 4 çekirdekli bir işlemciyi takmışlar ve oyun oynamışlar. Bana soylenilen, senin işlemcin bozuk. Benim kullandigim işlemci 6 çekirdek 12 threads dedim, siz 4 çekirdek 4 threads bir işlemci ile test etmissiniz dedim. Söyledikleri, çekirdek ile ne alakası var. Kullandığınız işlemci sıkıntılı dediler be ugrasmadim. Pek bilgi sahibi bir servis değil.

Son düzenleme:
Benim sorunumun bu durumla pek ilgisi yok.Onların benim daha önce yaşamış olduğum sorunu yaşayıp yaşamamalarını öğrenmek için anakart ve rami denemeleri için servise verdim.Duruma göre biz sizi ararız dediler.Kağıda uzunca arızayı ve istediğim bios sürümüne düşürülmesini istemiştim.Kağıdı okumuşlar ve biosu düşürümüşler.Dikkate aldıklarını düşünüyorum.
Kaç dereceye çıkıyordu VRM leriniz?

95, demek istediğim. Anakart ile RAM'ler uyumlu, RAM'leri garantiye yollayın ve anlatın. Servispoint elemanlari pek bilgili değil.
Uyumlu diyorsunuz hocam ama,memtest86 ile sorun çıkmadı.Xmp 3200 mhz şeklindeyken 3 saat 17 dakika test temiz çıktı.Teker teker denemedim ama herhangi bir error olursa direk çıkıyormuş zaten dual olarak olsa bile ramler.Burada aklıma şu geliyor ramlerin xmp profili anakarta tam anlamıyla uyumlu değil.Her ne kadar illa destek listesinde olacak diye bir kaide yok,fakat destek listesinde olan ramlerin her bir xmp profili o listede belirtiliyor.2933 veya 3200 mhz şeklinde.Aldığım bu ramler intel destekli olarak biliniyor.Ne olursa olsun mantıken desteklemesi lazım.Işlemci ram seçmesede(bu benim kendi düşüncem) anakart ram seçebiliyor.Çünkü anakart üzerindeki yerleşik bellek denetleyicisinde bu kayıtlı ramler duruyor diye duymuştum.Bu ramlere tam anlamıyla destek olmadığında Corsair'ın da bana göndermiş olduğu mesajda uyumluluk sorunu olduğu belirtiliyordu zaten.Servisteykende xmp profilinde bir problem olursa ben zaten ramleri direk garantiye veririm.Sonrasında uyumlu bir ram alacağım.Göndermedende satabilirim.Şu an zaman gösterecek işleyişi.Benim şüphem ramler zaten.Bu ramlerden önce bir problemim yoktu.Ya ramlerde bir sorun var.Garantiye göndereceğiz.Ya da uyumlu ram alacağız.
Yakşamlar.

Memtest86 ile sorun çıkmayan ürünümü, arızalı diye Vektorn değişmişti. Programlar %100 sonuc verecek diye bir kaide yok. Iyi geceler.
Benim bu ramlerin garanti servisi Boğaziçi Bilgisayar olarak geçiyor.Ürün numarasından tarattığımda ve telefonda sorduğumda ürünün oraya ait olduğunu duydum.Oraya mı göndermeliyim yoksa başka bir yere mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…