MSI B450M-A Pro ile - RTX 4060 Ti olur mu?

NeGlaien

Zeptopat
Daha fazla  
Merhaba,

MSI B450M-A Pro Max AMD B450 soket AM4 DDR4 3466(OC) M.2 Anakart'ım var, fakat ben mümkünse hazır fiyatlar biraz hafiflerken RTX ekran kartı ile sistemimi yükseltmek istiyorum. Aşağıda mevcut sistemime ait bilgiyi bulabilirsiniz, RTX ile mevcut anakart ve işlemciyle yükseltmem mümkün müdür, yeni kasa toplamam gerekmez değil mi? (RTX 4060 Ti düşünüyordum, mümkün ise eğer, bunun için anakart ya da işlemciyi de yükseltmem gerekir mi?)

AMD Ryzen 5 2600 (işlemci)
MSI B450M-A Pro Max - Gigabyte B450M S2H -MSI B450M Pro- M.2 Max (anakart)
MSI Radeon RX 580 Armor 8G OC 8 GB GDDR5 256bit AMD ekran kartı (ekran kartı)
Rampage X-horse 600W 80 Plus Bronze 4x120mm Rainbow fan USB 3.0 MidT ATX (kasa)
G.Skill 8 GB (1x8GB) Ripjaws V kırmızı DDR4 3000MHz CL16 1.35v 2X (RAM)

Komple sistemi yenilemek zorunda kalmayacağımı umuyorum, yardımcı olabilir misiniz?
Şimdiden çok teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Teşekkür ederim hocam, Ryzen 5600 ile yükselttiğim takdirde anakart destekleyecek midir RTX'i? 3060 TI - 16 gb da olabilir aslında, illaki 4060 TI olmasına gerek yok. Yalnızca işlemci yükseltmesinin yeterli olacaksa ona göre bir planlama yapabiliriz aslında.

R5 5600 işlemci takviyesiyle istediğiniz ekran kartını takabilirsiniz. İki işlemci arası performans farkı muazzam.

Teşekkür ederim hocam, Ryzen 5600 ile yükselttiğim takdirde anakart destekleyecek midir RTX'i? 3060 TI - 16 gb da olabilir aslında, illaki 4060 TI olmasına gerek yok. Yalnızca işlemci yükseltmesinin yeterli olacaksa ona göre bir planlama yapabiliriz aslında.
İşlemci değişiminden önce BIOS güncellemesini yükleyin. Aksi halde bilgisayar açılmayabilir.

Teşekkür ederim hocam, Ryzen 5600 ile yükselttiğim takdirde anakart destekleyecek midir RTX'i? 3060 Ti - 16 GB da olabilir aslında, illaki 4060 Ti olmasına gerek yok. Yalnızca işlemci yükseltmesinin yeterli olacaksa ona göre bir planlama yapabiliriz aslında.

Destekler hocam anakartla ilgili sorun yok RTX 4090 bile takılıır.

R5 5600 işlemci takviyesiyle istediğiniz ekran kartını takabilirsiniz. İki işlemci arası performans farkı muazzam.

İşlemci değişiminden önce BIOS güncellemesini yükleyin. Aksi halde bilgisayar açılmayabilir.
Bunu söylediğiniz iyi oldu hocam çok teşekkür ederim. Ona göre işlemci değişiminden önce BIOS güncellemesini yapayım ben.

Destekler hocam anakartla ilgili sorun yok RTX 4090 bile takılıır.

Tamamdır hocam çok teşekkür ederim yardımınız için.
İşlemciyi 5600 e yükseltip 3060 - 4060 uygunluğa göre bir yükseltme yapacağım öyleyse.

Sistem fiyatları düşecek diyorlar ama sizin bir fikriniz var mı bugünlerde mi alınmalı yoksa önümüzdeki günler daha da düşmesi mümkün mü sizce?

Bunu söylediğiniz iyi oldu hocam çok teşekkür ederim. Ona göre işlemci değişiminden önce BIOS güncellemesini yapayım ben.

İşlemciyi 5600'e yükseltip 3060 - 4060 uygunluğa göre bir yükseltme yapacağım öyleyse.

Sistem fiyatları düşecek diyorlar ama sizin bir fikriniz var mı bugünlerde mi alınmalı yoksa önümüzdeki günler daha da düşmesi mümkün mü sizce?

Şu an işlemci fiyatları iyi gibi duruyor, ekran kartı fiyatları belki düşebilir ama kur duruma bağlı, bu ülkede her şey olabilir, bakarsın düşmez. 2. el de bakabilirsin.

İşlemciyi 5600 e yükseltip 3060 - 4060 uygunluğa göre bir yükseltme yapacağım öyleyse.

Her iki ekran kartı da sorunsuz çalışır. Bütçe ve stok durumuna göre 4060Ti bulabilirseniz daha iyi olur.
Fiyatlar çok oynak. Benim mottom her zaman, alabiliyorsan o an alacaksın.

Haklısınız hocam.
Vatan'dan alıp geçmek isterim ama normalde ciddi bir fiyat farkı var. Hepsiburada' daki satıcı da güvenilir görünüyor, sorun olacağını sanmıyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı