MSI B450M-A PRO MAX ile Corsair Vengeance LPX RAM Uyumu

Placeboy

Centipat
Herkese merhaba. Corsair Vengeance LPX 3000 MHz RAM ile MSI B450M-A PRO MAX anakartı beraber aldım daha sonrasında kart ile RAM'in uyumu hakkında şüphem vardı bu konuyu MSI'ın destek birimine başvurdum ve şöyle bir cevap aldım."Regarding your concern, we have tested CMK16GX4M2D3000C16 on this MB, we cannot guarantee the overclocking performance. In addition, this RAM is desgined for Intel 100 Series,Intel 200 Series,Intel 300 Series,Intel X299 Series, it may have compatibility issue with AM4 MB. Thanks!" Beni daha da şüphelendirdi. O yüzden aranızda bu sokete sahip anakartlar ile Corsair'in bu marka RAM'ini kullananlar var mı diye sormak istedim. Sizin tecrübeleriniz de benim için önemlidir. İyi günler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende dediğin anakart ve ram var.XMP açtığımda ram 3000 mhz de çalışıyor ancak anlık takılmalar yaşıyorum.Şimdi MemTest86 yı bir deneyip göreceğim.Sonuçları yazarım.

Manuel olarak overclock etmeyi bilmiyorum maalesef. RAM'leri Memtest86'ya soktum 2998 GHz gösteriyordu sanırım ve 4 5 saate yakın test gerçekleşti. Hata sayısı 0.bugünde klavye çalışmadı ışıkları yanmasına rağmen. Klavyenin USB girişini tak çıkar yapınca tekrar çalışmaya başladı. Anakartta veya Windows 10'da bir problem olduğunu düşünmeye başladım.
Bilgisayarımda anlık donmalar yaşamaktayım. Nedenini çözemedim. Yabancı forumlara da baktım cevap yok. Kafayı yemek üzereyim. Oyın oynarken hiçbir sıkıntı yokken genelde oyundan çıktıktan 2 saniye sonra anlık 1 saniyelik bir takılma meydana gelip geçiyor. RAM'leri XMP açmadan da denedim yine takıldı. Sorun sanırım RAM'lerde değil. Bilgisayara format attım sürücülerin en güncelini kurdum ama nafile. Donma yine ara sıra geliyor. BIOS'u bile defaultta kullanıyorum. Neden böyle yapıyor olabilir var mı fikri olan?
M.2 SSD NVMe olarak kullandığım Toshiba OCZ RC500'de uzun bad sector taraması da yaptım sorun hala devam etmekte.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı