MSI B450M-A PRO Max sistemde Smart Access Memory özelliğini kullanılabilir mi?

ANGARA MESSI

Hectopat
Soru başlıkta mevcut. Bildiğim kadarıyla B400 serisi anakartlara ve 3000 serisi NVIDIA ekran kartlarına bu destek geldi. Anakartım pcle 3.0 desteğine sahip bir sorun olur mu?

Sistem özelliklerim:
MSI B450M-A PRO Max.
Ryzen 5 5600X.
RTX 3060 (herhangi bir 3000 serisi NVIDIA kart kullanacağım, şimdilik 3060 yazdım)

BIOS Update geldiyse yaparsın ancak o işlemciyle o anakartı önermem en azından o işlemciyle B550 kullanın.

Onu ben de düşündüm ama ne gibi artıları olacak B450'den 550'ye geçince? Zaten sonraki nesilde AMD soket değiştirecek diye biliyorum. Anakart yükseltmeye gerek duymuyorum. İleride upgrade yaparsam direk yeni nesil anakarta geçmeyi düşünüyorum.

Onu ben de düşündüm ama ne gibi artıları olacak B450'den 550'ye geçince? Zaten sonraki nesilde AMD soket değiştirecek diye biliyorum. Anakart yükseltmeye gerek duymuyorum. İleride upgrade yaparsam direk yeni nesil anakarta geçmeyi düşünüyorum.

Soket değişimine 1 yıldan fazla var ki DDR5'e geçilcek ancak son tüketiciye ulaşması daha uzun sürecek DDR4'te de böyle olmuştu ilk X99 yonga setine gelmişti sonrada Skylake ile DDR4 gelmişti son kullanıcıya B550 ile arasındaki fark en önemlisi PCI-e4.0 ki alıcağınız karta destek var PCI-e4.0 olarak onun dışında PCI-e4.0 SSD takabilirsiniz ve hızları muazzam ve destek konusunda B450 yonga setinden daha önce BIOS Update alacak.

Soket değişimine 1 yıldan fazla var ki DDR5'e geçilcek ancak son tüketiciye ulaşması daha uzun sürecek DDR4'te de böyle olmuştu ilk X99 yonga setine gelmişti sonrada Skylake ile DDR4 gelmişti son kullanıcıya B550 ile arasındaki fark en önemlisi PCI-e4.0 ki alıcağınız karta destek var PCI-e4.0 olarak onun dışında PCI-e4.0 SSD takabilirsiniz ve hızları muazzam ve destek konusunda B450 yonga setinden daha önce BIOS Update alacak.
Doğrusu bu kadar detaylı bilgim yok, biraz anladım demek istediğinizi. Pcle 3.0 ile 4.0 arasındaki oyun performansı olarak bir farklılık göremedim araştırmamda. Smart access memory özelliği pcle 3.0 ile de çalışıyorsa benim için sorun yok. Zaten şu ssdyi almayı düşünüyordum. https://www.hepsiburada.com/sandisk...vme-m-2-ssd-sdssdh3n-1t00-g25-p-HBV00000WEC2U Bu ssd de tahminimce sorunsuz çalışacak.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı